Ontbrekend glazuur

Author:
Dutchko
Posted:
do, 08/25/2005 - 07:58
Hallo, ik heb een vraag.
Mijn jongste dochterje (2,5 jaar oud) heeft twee voortandjes waar het glazuur van ontbreekt. Nu is zij voor de eerste keer behandeld (drie dagen) met een zilvertinctuur die, volgens de tandarts, een laagje over de tanden legt zodat zij minder gevoelige tanden heeft.
Haar tandjes zijn nu alleen zwart/bruin. :-?
Is dit een juiste methode of bestaan er modernere methodes hiervoor??
Men heeft gezegd dat zij minimaal deze behandeling tot haar zesde zal moeten blijven doen. (elke drie maanden herhalen)

(ps. wij wonen niet in Nederland maar in Bulgarije)
carabelli

Ik ben misschien van een te jonge generatie, maar met zilvertinctuur voor gevoelige tanden ben ik niet bekend (ook nooit van gehoor overigens)

Ik neem aan dat er sprake is van gevoelige tandjes, aangezien hier voor wordt behandeld.
Tegenwoordig zijn er tandpasta's (Sensodyne is een bekend voorbeeld) die bij regelmatig gebruik gevoeligheid verminderen. Verder zijn er nog de specifieke middelen die door de tandarts aangebracht kunnen worden bijv. Gluma desensitizer van Heraeus Kulzer en Seal & Protect van Dentsply. Deze middelen sluiten de dentinekanaaltjes af, na verloop van tijd slijt dit wel, dus wanneer de tandjes weer gevoelig worden moet een nieuw laagje worden aangebracht.

Er zijn dus zeker andere producten om gevoelige tanden tegen te gaan, zonder de verkleurende eigenschappen van de tinctuur die u beschrijft.

Ik hoop dat hiermee de vraag beantwoord is, maar mocht u nog vragen hebben hoor ik het graag.
do, 08/25/2005 - 12:02 Permalink