Ontbreken van twee voorste voortanden

Author:
plato
Posted:
di, 10/21/2003 - 16:44
Bij mijn zoon van 8 jaar blijken de twee voorste 'definitieve' voortanden aan de onderzijde van het gebit te ontbreken. Éen van de 'melktanden'is er reeds uit. Degene die er naast zit nog niet, maar dit zal vermoed ik ook wel niet lang meer op zich laten wachten.
Vraag:
Wat zijn er mogelijkheden om dit te corrigeren? Kan dit bijv. door de tanden van buiten naar binnen te laten verplaatsen (beugel?), of kan dit niet i.v.m. de hoektanden die zo te mogelijk te ver naar binnen komen te zitten.
Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden en zie een antwoord graag tegemoet.
dj

Hoi,

Tsja, ik kan het bepaald niet helemaal overzien. Een oplossing met een beugel lijkt me moeilijk. Maar misschien heb ik het mis.

De verreweg beste oplossing lijkt me implantaten of een etsbrug.

Er zijn zeker mogeljikheden, hoewel zeker niet goedkoop. Maareh, het ljkt me zeer wenselijk tot een adequate oplossing te komen.

Ik hoop dat dat lukt!

Doeg,
vr, 10/31/2003 - 23:54 Permalink
de digitale tandarts

Wanneer de kiemen van blijvende tanden en kiezen niet aangelegd zijn spreekt men van agenesie

Behalve niets doen/ de natuur op zijn beloop laten, bestaan er dan globaal gezegd twee behandelopties:

- de ruimtes sluiten door middel van orthodontie
- de ruimtes openhouden ook door middel van orthodontie, waarna uiteindelijk op de plek van de ontbrekende elementen implantaten geplaatst of een (ets)brug gemaakt zal worden.

Of het mogelijk is om de ruimtes te sluiten is onder meer afhankelijk van o.a. de beschikbare ruimte in de kaken, de positie waarop de kaken ten opzichte van elkaar staan, de grootte, vorm en stand van de tanden en kiezen.

Deze complexe behandelplanning zal door een orthodontist gedaan moeten worden. Ter zijner tijd kunt u van uw tandarts hiervoor een verwijzing krijgen.

Met vriendelijke groet.

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-11-02 14:23 ]
zo, 11/02/2003 - 14:23 Permalink