omgekeerde beet. Spatelen?

Author:
Johanna1
Posted:
za, 12/31/2005 - 15:45
Mijn zoontje van zeven jaar heeft een melkgebit met omgekeerde beet. Inmiddels heeft hij zijn onder snijtanden gewisseld en beginnen de bovensnijtanden door te komen. Een tandarts heeft eens tegen mij gezegd dat als zijn bovensnijtanden doorkomen het te proberen is om te gaan spatelen. Deze tandarts heeft echter geen praktijk meer...en ik kan hem dus niet meer vragen hoe ik dat precies moet doen en vanaf welk moment.

Graag een advies.
prondel

elke dag 2 a 3 maal 10 minuten op een ijshoutje bijten doet al wonderen. je moet dit doen tot de snijtanden echt overelkaar heen gegroeid zijn. Duurt even maar dat hoeft op zich geen probleem te zijn omdat je dat houtje dus ook tijdens het spelen op je gameboy of kijken naar de tv in je mond kan doen.
Laat er voor je begint anders nog even door de tandarts naar kijken als je twijfelt
za, 12/31/2005 - 16:29 Permalink
BJN

Maar als het niet lukt binnen 2 weken dan kun je beter stoppen. Dan gaat het erna zeker niet meer lukken. Misschien kun je zelfs de wortel beschadigen als je te lang door gaat.
Dan zou ik zeker overleggen met een orthodontist. Die kan kijken of de kruisbeet invloed heeft op de rest van het gebit en de groei.
Scandinavisch onderzoek laat zien dat je best de kruisbeet direct oplost.

Succes met de spatel
ma, 01/02/2006 - 19:26 Permalink