Niet doorgekomen melk kies

Author:
Rianne78
Posted:
ma, 06/18/2012 - 10:23
Mijn dochter van 7 mist aan haar linkerbovenzijde een melkkies.
Na veel foto's blijkt deze wel in haar kaak te staan.

Er is helaas geen ruimte voor deze kies om door te komen omdat de kies erachter (blijvende) met het vlak naar voren staat ipv naar beneden.

Nu draagt ze al 7 maanden een sterretjes beugel om de achterste kies naar beneden te draaien en zo ruimte te maken om de melkkies de gelegenheid te geven om te zakken.

Helaas lukt dit nog niet naar behoren, en mijn dochter loopt ondertussen best wel wat trauma's op bij de orthodontist (het is elke keer weer een gevecht om te gaan)

Ook hebben we al gezien op de foto's dat aan beide zijde boven alle blijvende kiezen dwars in de kaak staan.
We hebben dus nog een lange weg te gaan....

Iemand ervaringen of goede tips waar we terecht zouden kunnen.
De verzekering is niet echt behulpzaam, secondopinion wordt niet vergoed en goed plek om advies te vragen hebben ze ook niet.

Wie kan ons helpen.
Ortholimburg

Als het idd een melkkies is die ingesloten is, dan gaat het 9 op 10 over een ankylose, dat betekent dat de melkkies gewoon niet kan zakken omdat hij vastgegroeid is met het bot .Zeker weet ik het natuurlijk niet, maar een Rx zou veel duidelijkheid brengen. Als het een echte ankylose is, is er maar één oplossing en dat is zo vlug mogelijk die melkkies laten verwijderen, anders dreigt er nadien een probleem te ontstaan met de voorkies die er nog boven zit.
ma, 06/18/2012 - 19:13 Permalink
Ortholimburg

als er wel plaats is, is er dan nog een mogelijkheid dat de melkkies zelf nog gaat zakken? Ze is pas 7 jaar..


Mijns inziens weinig kans, want als de melkkies kon uitkomen was dat al lang gebeurd voordat de definitieve kies was uitgekomen. Het feit dat hij dus niet is gekomen en de definitieve kies er overheen kon kantelen, betekent dat er dus primair iets mis is met het eruptiemechanisme van die tand.
di, 06/19/2012 - 12:44 Permalink
BJN

trauma's op bij de orthodontist


Mooier zal het toch niet worden. Je dochter kan onmogelijk bang worden en niet willen gaan. De ortho KIJKT en overlegt in dit soort situaties. Tevens is een ortho een getrainde specialist op het gebied van behandelen van (kleine) kinderen. Dat trauma bedenkt zij waarschijnlijk niet zelf... Heb je misschien een andere verklaring voor deze situatie. Tweede meningen worden vergoed voor kinderen.
di, 06/19/2012 - 22:11 Permalink