narcose

Author:
theo1
Posted:
za, 04/09/2005 - 19:16
Weet iemand mischien hoe ze zo narcose geven bij kinderen.
Op wat voor manier en of je er zelf bij mag zijn.
Hoe kun je je er het beste je kind op voorbereiden :-?
prondel

Waar wordt die narcose toegediend? Ziekenhuis of praktijk?
Over het algemeen begint het met een infuus aanbrengen in de arm en vervolgens druppelt de medicatie naar binnen. Je krijgt het een beetje koud en slaapt eigenlijk lekker in. Dat is ook het gevoel achteraf, je wordt wakker en je hebt geslapen. Je wordt wel wakker op een andere plek dan je ging slapen en als er veel moet gebeuren kan je wel een beetje gedesorienteerd zijn en misschien wat onrustig zijn. Tegen de pijn heb je van alles gehad, en krijg je aansluitend ook medicatie


Voorbereiden is denk ik het slimst door het positieve van de behandeling te benadrukken, dus als je klaar bent heb je mooie of goede tanden en die lelijkerds zijn dan lekker weg.

Er bij blijven tijdens inslapen hangt van de anesthesist af. Ik liet meestal iedereen erbij tot de oogjes dicht waren, maar als ik inschatte dat de ouder meer last dan lust was en dus teveel de aandacht opeist terwijl die naar het kind moest gaan, dan koos ik voor snel weg als de patient binnen was. Reken op het feit dat je in goede handen bent, neem een beertje mee voor het inslapen en wakker worden en ga er van uit dat je kind er beter uit komt dan erin gaat.

En verder is het een volledig normale narcose. Dus net zo eentje als dat je krijgt voor een blindedarm operatie. Dus gewoon het echte werk.

Succes
za, 04/09/2005 - 22:20 Permalink