naar binnen geslagen tand en losse tand na val

Author:
nijho109
Posted:
ma, 03/06/2006 - 20:20
Mijn dochter van 2 is vanmiddag hard met haar gezicht tegen een houten voorwerp gevallen. Nu is 1 van haar twee voortanden voor de helft naar binnen geslagen (scheef) en de andere voortand zit los en steekt iets naar voren. De tandarts vond dat de losse tand (nog) niet los genoeg zat om eruit gehaald te worden. De naar binnen geslagen tand kon evt. weer naar buiten komen. Kortom: er is niets aan gedaan...

Klopt het dat naar binnen geslagen tanden weer naar buiten kunnen komen en zo ja, hoe lang kan dat dan duren? En hoelang duurt het voor een losse tand weer vast genoeg zit om te kunnen poetsen? Het ziet er nu vreselijk uit! Of moet ik naar een speciale kindertandarts gaan?
Lizzie

Ach jee, wat vreselijk.... Ook wij hebben dit aan de hand gehad, met twee naar binnen geslagen melktanden. Ons zoontje was toen drie jaar.
Recht zijn ze niet meer komen te staan, is wel iets bijgetrokken en tot mijn grote schrik ontdekte ik na een half jaar dat bovenin, waar het tandvlees in de lip overgaat zeg maar, de wortelpunt naar buiten groeide.
Daarop heeft de tandarts besloten hem toch te trekken, aangezien de kans groot was dat hij er een keer met iets (touwtje, veter) aan zou blijven haken en hem dan zelf uit zou trekken (brrrrr).

Wij zijn nu benieuwd of de kiemen van het blijvende gebit schade opgelopen hebben, dat kan immers ook nog.
Ook bij ons zoontje is er niets aan gedaan, hoewel mijn tandarts een beetje boos was over het feit dat de dienstdoende weekendtandarts er niet eens naar heeft gekeken (het was pasen).

Wij moesten origens heeeeeeeeel voorzichtig toch weer proberen te poetsen.
Veel sterkte ermee, het is een vreselijk gezicht als je eigen kind zoiets overkomt!! Niet dat het te vergelijken is met een ernstige ziekte of zo, maar toch... zielig!
wo, 03/08/2006 - 19:18 Permalink