Naar binnen geslagen melktandjes

Author:
Eveline
Posted:
zo, 03/21/2004 - 00:13
Mijn dochtertje van 14 maanden is met haar boventanden op een punt van een stoel gevallen. Nu zijn haar twee melktandjes naar binnegeslagen en er is een klein stukje van haar tandje afgebroken.
Aangezien het op zaterdag gebeurde moesten we naar een andere tandarts, deze zei dat we het even moesten afwachten en over een week of zes naar onze eigen tandarts moeten zodat deze het nog na kan kijken. Waarschijnlijk dat er toch niets aan gedaan wordt. Moeten we niet eerder met haar naar de tandarts, of moeten er geen foto's worden gemaakt. Ik ben nl. bang dat haar tanden die erachter zitten beschadigd zijn.
En zo ja, wat kan eraan gedaan worden?
Ricky

Het is toch verstandig geen 6 weken te wachten, maar maandag even te bellen met de eigen tandarts! Deze kan dan een foto maken en zonodig de komende tijd het herstel aanzien. Meestal zakken de melkelementjes vanzelf weer, maar alleen door regelmatig te kijken (foto's!) kan dat proces beoordeeld worden en kan tot op zekere hoogte de schade binnen in ingeschat worden.
Groeten, Rick :smile:
zo, 03/21/2004 - 09:24 Permalink
Corina

Heel toevallig, is onze dochter afgelopen zaterdag gevallen en heeft ook drie tanden die naar binnen gedrukt zijn en eentje half.
Wij zijn ook meteen naar de dienstdoende tandarts gegaan en heeft hier ook niets aan gedaan.Toen hebben we maandag met onze eigen tandarts contact gehad en die wilde haar meteen zien en heeft ook foto's gemaakt om te kijken of haar nieuwe gebit niet geschadigd is maar die zekerheid kon hij ons niet geven helaas.Want het is toch wel heel vervelend als je net drie jaar bent en geen voortanden meer hebt.Er kan op dit moment niets aan gedaan worden we moeten maar hopen dat ze er vanzelf weer uitkomen.
vr, 04/02/2004 - 20:46 Permalink