naar achterenstaande snijtanden

Author:
paulc
Posted:
wo, 12/07/2005 - 11:22
Mijn 5-jarige dochtertje heeft ondersnijtanden welke schuin naar binnen staan. De tandarts zegt dat hier niets aan te doen is. Mijn vrouw heeft hetzelfde. Toen ze puber was werd dit middels een beugel gecorrigeerd maar in de jaren zijn ze weer naar binnen gaan staan. Uiteindelijk was beetverwijding nodig middels het plaatsen van een 6-tal kronen. De tandarts zegt dat wat de natuur heeft voor bestemd niet duurzaam te corrigeren is.
Vraag: zijn de tanden van mijn dochtertje niet verticaal te krijgen? Of moet gewacht worden tot het definitieve gebit?
Geke

Ik neem aan dat dit nog de melksnijtanden zijn bij uw dochtertje, of ze is wel erg snel aan het wisselen. Ik denk dat het het best is om af te wachten hoe de blijvende snijtanden staan straks. Vaak als er met een beugel ingegrepen wordt is dat tijdens de 2e wisselfase vlak voor of tijdens de groeispurt van de puberteit, dan kan het met eventuele andere problemen tegelijk behandeld worden. Dus dan is het dus het beste om nog een aantal jaren te wachten. Meestal is het op 10 jarige leeftijd ongeveer goed te beoordelen. Maak je er nog niet teveel zorgen over, nieuwe snijtanden komen ongeveer op 6-7 jarige leeftijd.

Heel veel succes en als er nog vragen zijn kunt u het altijd laten weten.

:smt006 Geke
wo, 12/07/2005 - 12:42 Permalink
kindertandarts

Wanneer tanden schuin naar binnen staan is er meestal op zo´n jonge leeftijd een oorzaak voor aan te wijzen.
In een normale situatie houdt de lip druk en de tong druk de tanden in een rechte positie. Bij kinderen die veel duimen is het soms zichtbaar dat tanden naar voren toe komen in de bovenkaak en onder schuin naar achteren komen te staan.Om een goed antwoord te kunnen geven op uw vraag zal je een goede beoordeling moeten doen naar het functioneren van de mondspieren in relatie met de tand en kaakstand. Dit is onmogelijk om dit via een e-mail te doen. Ik adviseer u om bij een collega anders een second opinion te laten doen.
do, 12/08/2005 - 15:02 Permalink