Mijn dochtertje al bijna 5 jaar zonder voortanden!?

Author:
mve
Posted:
zo, 08/07/2005 - 23:57
Hallo, ik heb een dochtertje waarvan op 3 jarige leeftijd operatief 4 tanden en kiezen zijn verwijderd als gevolg van caries.

Nu is haar gebid op een normale manier aan het wisselen, alleen de bovenste 4 voortanden komen maar niet door. Ze wordt in dec. 8 jaar en loopt dan al lang zonder tanden. Ze begint er zelf nu ook moeite mee te krijgen. Niet met eten, dat gaat goed, ze eet appels, stokbrood en wat al niet zonder die tandjes, maar ik maak me zorgen dat het tandvlees te hard is geworden om de tandjes door te laten komen.

Ook beginnen haar hoektandjes slecht te worden en gaat ze die straks ook wisselen. Als haar voortanden dan niet terug zijn heeft ze niets.

Is dit proces te versnellen? Onze tandarts roept nu al 1,5 jr dat ze wel komen..ik maak me nu echt zorgen.[/b]
minique

Doordat de melktanden er al lange tijd eruit zijn en de nieuwe toen nog niet kwamen, is het kaakbot a.h.w. 'dicht' is gegaan zodat het meer moeite kost (en dus lang kan duren!) voor de nieuwe tanden om door te komen.

Volgens mij is er niets wat je kunt doen om het proces te versnellen. Wel zou je de tandarts kunnen vragen om foto's te maken (als dat nog niet is gebeurd), al is het alleen maar om jou gerust te stellen.

:smt006 Monique
ma, 08/08/2005 - 06:47 Permalink