Mijn dochter 18 mnd, valt en scheurt haar lipbandje

Author:
Sask
Posted:
ma, 01/02/2006 - 20:13
Hallo,
Mijn dochter is 3 dagen geleden gevallen en scheurde haar lipbandje. Ook viel ze haar twee voortanden door haar lip. We schrokken er erg van want wat een bloed zeg. Nu viel ze vandaag heel zachtjes op haar mondje en ja hoor weer flinke open. Ik weet dat je er niks aan kan doen, want hechten kan toch niet? Maar hoelang duurt het voor het een beetje geneest?? En wie heeft dit ook eens meegemaakt?
prondel

Hechten is vaak zo lang na de val geen optie meer. Wondjes die je zo makkelijk weer opentrekt genezen echt wel, alleen nu met een tussenstapje. Je kan je dochter ook niet verbieden te gaan rondhobbelen (al zou je het willen). Het kost dus nog een paar dagen en dan nog steeds kan je een vers wondje weer beschadigen. Het is en blijft een beweegelijk ding zo'n lip, dus er zal snel wat rek op dat bandje komen.
Geen zorgen, misschien wel zinvol om eenkeertje de kleur van de tandjes in de gaten te houden. Grijs,blauw en roze verkleuring geeft aan dat het niet helemaal lekker loopt namelijk.

succes
ma, 01/02/2006 - 20:33 Permalink
Panfluit

Mijn dochter is ook gevallen toen ze klein was en op de plek van het lipbandje zat een gat waar ik mijn pink in kon leggen. Eigenlijk genas de wond heel snel, sneller dan het dikke gezicht en de verkleuringen. Als ze nu lacht zie je wel het tandvlees boven haar tanden heel duidelijk.
Je schrikt er wel van, want het bloed gutst eruit inderdaad, maar ook bij mijn dochter werd er niet gehecht. Achteraf viel het dus gelukkig mee, ook haar tanden bleven gezond.

Gabrielle
di, 01/03/2006 - 07:32 Permalink