melktandjes laten trekken?

Author:
evaki
Posted:
za, 05/22/2004 - 13:58
Mijn dochter is net 5 geworden en vorige maand is haar eerste grote tand doorgekomen (voortand, onder). Maar hij staat achter haar melktandjes en deze melktandjes zijn nog niet eens los gaan zitten. Kunnen we nog even afwachten totdat deze vanzelf gaan uitvallen en zal de nieuwe tand dan alsnog naar voren schuiven. Of moeten de melktandjes worden getrokken, zoals wij ook hebben gehoord (ik zou liever een eerste traumatische ervaring bij de tandarts voor haar willen vermijden). Graag advies.
de digitale tandarts

Vijf jaar is voor meisjes een normale leeftijd dat de eerste grote 'mensenkies' (molaar) zal gaan doorbreken.

Deze kies hoort achter de melkkiezen te staan!
De melkkiezen worden uiteindelijk vervangen door kleine kiezen (premolaren), over het algemeen vindt dit pas plaats in de tweede wisselfase, ongeveer vanaf tien jaar.

U hoeft zich dus gelukkig naar alle waarschijnlijkheid geen zorgen te maken!
za, 05/22/2004 - 14:08 Permalink
minique

Ehm DT... Ik begrijp dat de 1e voorTAND is doorgekomen en dat er daarvoor nog een melktandje staat...

Evaki, mijn dochter had dit ook, bij 1 van haar boventanden, maar de melktand stond wel al wat te wiebelen en wij moesten van onze tandarts extra hard gaan wiebelen. Dus als je dit zou doortrekken, dan zou ik zou denken dat er idd geadviseerd gaat worden om deze tand te laten trekken.

Ik weet niet of het verstandig is en deze vraag stel ik dus maar even aan een tandarts: heeft het zin om Evaki's dochter zelf te gaan laten wiebelen?

:smt006 Monique
za, 05/22/2004 - 16:14 Permalink
Ricky

Voorlopig geen zorgen.
Dat een blijvende voortand in eerste instantie achter het melktandje doorkomt komt vaak voor...Het is geen reden om meteen te denken aan het trekken van dit melktandje. In de meeste gevallen zal door de druk van de tong het blijvende element naar voren worden gedrukt, waardoor het melktandje er uiteindelijk toch uit komt. Hou het de komende weken een beetje in de gaten en...extra wiebelen kan geen kwaad (niet overdrijven :) )

groeten, Rick :wink:
za, 05/22/2004 - 18:37 Permalink