Melktand ontbreekt?

Author:
Maajkie07
Posted:
di, 05/08/2018 - 22:45
Hallo allemaal,

Mijn dochter(38maand) moest vandaag voor de eerste keer op controle en was superflink! Nu blijkt dat haar voorste snijtand(melktand) ontbreekt, wat me nooit is opgevallen. De tandarts zei me dat ik rekening moest houden dat ook de volwassen snijtand er dan niet zou uitkomen? Maar hij zei ook dat dit niet altijd het geval is... Is er nog iemand die dit heeft meegemaakt bij zijn kleintje? Of info heeft...

Alvast bedankt
vV

ontbreekt ie of ie is niet doorgekomen? maakt ook nogal verschil voor de verwachting. Even los ervan dat er pas veel later eventuele actie ondernomen kan worden denk ik dat het verstandig is gewoon een afwachtende houding aan te nemen. Pas over paar jaar weet je meer mbt eventueel afwezig zijn van de blijvende tand. Dan kan gekeken worden wat de opties zijn voor de langere termijn. Echt behandelen gaat pas veel later gebeuren, en varieert van niets doen tot eventueel orthodontie en tzt een implantaat en kroon. Maar dan heb je het over een leeftijd van 14 jaar mbt ortho, 18 op zijn vroegst voor implantaat.
Onder de huidige regels valt het meeste onder de basisverzekering. Of dat over 15 jaar nog zo is is afwachten.
wo, 05/09/2018 - 12:13 Permalink
Bellaria

Hoi,

Ik heb dit zelf meegemaakt. Ik ben nu 36, maar als peuter miste ik een onderste snijtand. De volwassen tand is wel doorgekomen, maar daar was inmiddels te weinig plaats voor. Ik heb meerdere jaren een beugel gehad als kind en tot op de dag van vandaag een permanente spalk achter mijn onderste snijtanden (tussen de hoektanden dus). Ik heb wel een heel zwak gebit, met veel gaatjes en wortelkanaalbehandelingen, maar ik weer niet of dat relevant is. Buiten dat is het allemaal goed gekomen :)
ma, 05/21/2018 - 12:06 Permalink