melktand los maar verrot en tegen volwassen hoektand

Author:
opvakantie
Posted:
ma, 07/13/2015 - 15:34
Hoi,

Voor we op vakantie gingen is mijn zoontje naar de tandarts geweest omdat ik me zorgen maakte over een zwart plekje onder het glazuur van zijn hoektand. Dit plekje zit bij het tandvlees en bij het poetsen bloedde het ook steeds. De tand zit nog niet heel erg los en de nieuwe blijvende tand is al door en zit er achter tegenaan. De tandarts heeft een beetje gekeken en gezegd dat mijn zoontje veel moest wiebelen. Inmiddels op vakantie ben ik zelf met flosdraad aan de slag gegaan. De gele smurrie die ik er uit heb gehaald stinkt als een malle. Echt verrot dus. We zijn nog 9 dagen op vakantie (Portugal). Wat te doen? Hier naar de tandarts of tijdens ons verblijf goed poetsen en schoonhouden? Ik ben bang dat zijn blijvende hoektand ook aangetast raakt. Maar ik wil ook niet paniek zaaien als dat niet nodig is.
Vanzelfsprekend ben ik niet gecharmeerd van de diagnose die mijn tandarts heeft gesteld. En dan druk ik het nog zachtjes uit.

Vast dank en groet,
O.V.
Grappa

Zo goed mogelijk poetsen en flink (laten) wiebelen. Het komt echt goed en de kans dat de blijvende hoektand wordt aangetast is te verwaarlozen. Geen paniek dus en genieten van je vakantie. Laat je kind vooral geen trauma oplopen bij een vreemde tandarts in een vreemde taal die misschien ook nog een behandeling gaat doen waarvan maar zeer de vraag is of die nodig is.
di, 07/14/2015 - 09:47 Permalink