Losse voortand 4 jarige

Author:
sibrine
Posted:
za, 01/10/2009 - 21:35
Mijn 4-jarige dochter heeft een losse voortand. Ze is niet gevallen en heeft er geen pijn aan. Kan het zijn dat ze nu al begint met wisselen? Dit is toch veel te vroeg?
Bezorgde Moeder

Jammer dat hier nog geen antwoord bij staat. Mijn dochter van 4 heeft sinds haar verjaardag 1 voortand eruit (gevallen op bedrand). De andere stond nog vast. Nu, 4 maanden later, staat hij ineens een beetje los. Volgens de tandarts kon het met wisselen te maken hebben, of zou ze opnieuw gevallen kunnen zijn (maar dat hadden we zeker gemerkt). Wij kennen niemand waarvan de voortanden als eerste gewisseld worden. Heeft iemand hier ervaring mee? Een tand kan toch niet zomaar los gaan staat? Haar ondertanden kunnen ook een klein beetje bewegen zei de tandarts. Zal ze dan toch al gaan wisselen?
ma, 03/09/2009 - 14:05 Permalink
Illuminus

Op 4 jarige leeftijd beginnen met wisselen komt vaker voor, later dan 6 ook.....de natuur laat zich niet altijd
in kalenderjaren dwingen.

Ik mag aannemen dat uw tandarts een foto van de voortanden heeft gemaakt toen uw dochter haar melkvoortand verloor?
Dan is goed te zien hoe de situatie is, het kan ook zijn dat door de klap de wortel van het melkelement versneld resorbeert en dat daardoor de voortand wat losser is gaan staan.

Dat ook de ondertandjes losser staan lijkt er wel op te wijzen dat uw dochter gaat wisselen, voor wat betreft de boventanden zou het eerdere trauma een rol kunnen spelen. Het is moeilijk te beoordelen zonder het gezien te hebben.

met vriendelijke groet
ma, 03/09/2009 - 17:16 Permalink
Bezorgde Moeder

Nee, de tandarts heeft geen foto gemaakt. Ik heb toen gesproken met een weekendtandarts en die vond het niet nodig dat ik langs kwam. Mijn eigen tandarts heeft ook niet gesproken over een foto. Denkt u dat het wel nodig is? Hij zei wel dat het tandvlees er mooi uit ziet en dat dat niet op een ontsteking duidt.
ma, 03/09/2009 - 18:58 Permalink
Illuminus

Bij een trauma met melkelementen vind ik een foto door de bank genomen wel verstandig. Maar ik kan de situatie niet beoordelen.Wisseling zou idd vroeg zijn maar niet onmogelijk.....gezien het trauma zou een fotootje uitkomst kunnen bieden voor wat betreft de positie van de blijvende opvolgers en evt. resorptie van de wortel van de melktand.

met vriendelijke groet
ma, 03/09/2009 - 21:26 Permalink