Losse tand en tandvlees weg na val

Author:
Myjas
Posted:
ma, 06/19/2017 - 23:56
Mijn dochter (5) is twee dagen geleden gevallen, waarna een ondertand van het melkgebit los zat. Ik heb gebeld met de spoedtandarts en deze gaf aan niks te kunnen betekenen voor ons en adviseerde ons na het weekend contact op te nemen met de eigen tandarts. Dit heb ik vandaag gedaan, echter kreeg ik wederom te horen dat men niets doet mits onze dochter pijn heeft. Alleen bij pijn zou de tand getrokken worden. Allebei de contacten met de tandartsen zijn telefonisch geweest, niemand heeft mijn dochter gezien.
Vanavond viel me op dat het tandvlees bij de losse tand naar onder weggetrokken is en dat de onderkant van de losse tand zichtbaar is (komt naar voor wanneer de rand naar achter bewogen wordt). ik geef onze dochter de opdracht de tand te ontzien, maar merk dat ze er soms toch met haar tong tegen duwt zodat hij beweegt en er soms ook met haar handen aanzit.
Wat is verstandig om te doen? Op internet kom ik verhalen tegen dat je echt naar een tandarts moet en er foto's gemaakt moeten worden. Twee tandartsen hebben echter gezegd dat er niets gedaan hoeft te worden. Moeten we toch aandringen?
Moeten we de tand blijven ontzien in de hoop dat er tandvlees terugkomt en de tand weer vaster gaat zitten of moeten we juist stimuleren dat de tand los laat? Wat mij betreft is het niet wenselijk om het te laten hoe het nu is, want ze is er veel mee bezig en beweegt haar mond ook anders nu ze de tand voelt bewegen.
Graag advies.
vV

ik vind dat de tandarts het toch even moet zien. al is het alleen omdat het om een kind gaat. Denk dat ie weinig kan doen, anders dan de tand eruit halen. Wisselperiode komt eraan, dus er zullen meer losse tanden volgen.
<blockquote>Wat mij betreft is het niet wenselijk om het te laten hoe het nu is, want ze is er veel mee bezig en beweegt haar mond ook anders nu ze de tand voelt bewegen.</blockquote> dit zal in de wisselperiode nog vaker gebeuren, elk kind gaat daar op zijn/haar eigen manier mee om. je kan niet elke loskomende tand eruit laten halen door de tandarts. langs natuurlijke weg laten wisselen heeft de voorkeur. Deze is even iets anders want door ongeval. maar wellicht , na beoordeling, zelfde beleid.
di, 06/20/2017 - 12:50 Permalink