Lipbandje/ lipspiertje kind anderhalf jaar jong.

Author:
Simone&kids
Posted:
zo, 12/20/2009 - 15:27
Hallo,

Ik zag dat er al eens eerder een topic was over dit lipspiertje, maar ik had daar toch nog wat vragen over.
Onze jongste zoon heeft dit lipspiertje langs zijn voortanden lopen en hecht zich achter zijn voor tanden tegen zijn gehemelte (of is het verhemelte?). Bij tanden poetsen is de hele tandenboorstel rood van het bloed en we poetsen echt niet hard. Bij zijn mond afvegen duwt hij ook altijd onze handen weg of gaat huilen. Hij heeft er duidelijk last van, maar ik had gelezen dat hier niets aan gedaan wordt tot de definitieve boven hoektanden door zijn (11 tot 13 jaar).

Ook las ik dat de tandartsen er een beetje vanuit gaan dat deze vanzelf stuk gaat bij een valof iets dergelijks. Ik vind dit zo'n bekrompen idee. Waarom is dit wel goed en kan er niet iets gedaan worden onder verdoving? Waarom moet zo'n kleintje er nog zo'n tijd last van hebben? En wat als het niet vanzelf gebeurt? Ik vind het een erg vreemde afwachting en wil deze graag begrijpen. Kan iemand mij alsjeblieft informeren?

Groet,
Simone
mecánico para …

meestal bloedt dat lipbandje niet. maar als u wat meer over de leeftijd van uw zoon verteld is het wat makkelijker uitleggen. Overigens wat u bekrompen vind...........vind ik ook hoor. Alleen de vraag is op wlek moment het zinvol is om in te grijpen. Meestal pas rond de wisseling van de hoektanden inderdaad. Dan is het kiezen of delen. Nu ingrijpen omdat het gevoelig is kan, maar is gewoon geen eerste keus. Daarnaast, je ziet vaker dat de kiezen doorbreken (bij twee jarigen bijv.) en dat er dan bloed mee komt bij poetsen. Dan is de link naar het lipbandje snel gelegd, maar uiteindelijk niet de oorzaak gebleken.
Overleg eens met uw tandarts, u heeft nu wat meer inzicht, en wie weet denkt ie met u mee
zo, 12/20/2009 - 16:24 Permalink
Simone&kids

Dank u wel voor uw snelle reactie. Ben is anderhalf. Hij en zijn broer hadden beide hun eerste tand met 4 maanden en ik ben er daarom al erg lang mee bezig. Het bloed komt tussen zijn voortanden vandaan, dat kunnen wij duidelijk zien. Wij zullen dit inderdaad met onze tandarts overleggen. Hij is uiteraard nog niet onder behandeling bij mijn tandarts, want dat doen zij vanaf 3 jaar. Ik dacht eigenlijk dat ik mij naar de huisarts moest wenden, maar ik ga morgen even de tandarts bellen. Gezien het wel bloed, kan het dan ook zijn dat hij er last van heeft buiten de aanraking om? Hij huilt namelijk erg vaak 's nachts en wij kunnen geen aanleiding vinden. Enig idee waarom het bij Ben wel zo snel bloed?

Vriendelijke groet,
Simone
zo, 12/20/2009 - 18:18 Permalink
mecánico para …

wie weet is het bloeden wel een gevolg van minder efficiënt kunnen schoonhouden. Wat ikzelf bij kleine kindjes doe is: borstel lekker warm maken met water, wordt ie wat zachter van, en dan in de lengte over het verhemelte naar de tand. normaal poets je in de breedte maar dan zit zo'n peesje of strengetje in de weg. daarmee krijg je veel plaque weg van dat lipbandje.
Kan me wel voorstellen dat het vervelend is en dat zo'n mannetje gaat tegensputteren. het alternatief is met een zacht verbandgaasje met wat druppies corsodyl deppen en schoon wrijven. nadeel..........het smaakt niet zo bijster lekker, ook niet voor een anderhalf jarige. maar het helpt wel in een week of twee je tandvlees gezonder te maken.
zo, 12/20/2009 - 21:48 Permalink