Kosten eerste tandartsbezoek kind

Author:
declaratieleek
Posted:
vr, 08/09/2013 - 20:54
Beste redactie,
Mijn zoontje van 3 is voor het eerst naar de tandarts geweest. Dat ging uiteraard heel snel: mond open, tanden tellen en binnen een minuut was hij klaar. Nou zag ik op de rekening echter dat daar code C28 voor wordt gebruikt (Uitgebreid onderzoek t.b.v. opstellen en vastleggen behandelplan). Er is echter geen behandelplan of wat dan ook opgesteld en van uitgebreid onderzoek kun je ook niet echt spreken. In een reactie liet de tandarts weten dat ze de rekening per abuis naar ons gestuurd hebben en dat die rechtstreeks naar de zorgverzekeraar had gemoeten. Zo wordt de maatschappij wel behoorlijk op kosten gejaagd, is dat de normale gang van zaken?
zel'dovich

KIJK, nu kennelijk geen sprake is geweest van een vergissing is het m.i. regelrechte fraude. In plaats van dat de tandarts zijn of haar excuses aanbiedt en een nieuwe rekening opmaakt wordt er een lulverhaal opgehangen over dat de rekening niet naar u had gemoeten (zodat u niet kon zien dat deze niet deugde en de tandarts de verzekering kon oplichten). Ik zou nogmaals contact opnemen met de tandarts en verlangen dat de fout wordt rechtgezet. Als de tandarts niet meewerkt de verzekering inlichten over deze fraude. U moet dan wel op zoek naar een nieuwe tandarts maar dat kan u in de toekomst veel geld besparen want het blijft natuurlijk niet bij deze ene keer.Jammer voor de overgrote meerderheid van de tandartsen die gewoon netjes declareren.
vr, 08/09/2013 - 21:35 Permalink
hasseb1

Als de tandarts niet meewerkt de verzekering inlichten over deze fraude. U moet dan wel op zoek naar een nieuwe tandarts maar dat kan u in de toekomst veel geld besparen want het blijft natuurlijk niet bij deze ene keer.Jammer voor de overgrote meerderheid van de tandartsen die gewoon netjes declareren.
wo, 01/21/2015 - 07:02 Permalink