Kindje geboren met tandjes

Author:
femmel
Posted:
ma, 02/27/2012 - 21:13
Mijn dochter is nu bijna een jaar oud. Toen ze geboren werd kwamen er meteen 2 tandjes onder door.

Deze tandjes zijn helemaal niet mooi, brokkelen af, niet wit van kleur en de vorm is ook niet zoals het hoort.

Na een jaar van hot naar haar te zijn gestuurd heeft mijn tandarts me eindelijk door gestuurd naar de tandheelkunde. Ik dacht eindelijk verhoort te worden en antwoord te krijgen op mijn vragen.
Vallen deze tandjes nu uit of niet want de 1 zegt binnen 6 weken na geboorte, maar ze zitten er nog steeds?
Zijn het zogehete eitandjes of al het melkgebit?
Niemand kan en wil hier antwoord op geven. Er worden geen foto´s gemaakt ivm de straling.
Er wordt geen behandeling gestart, ik moet geduld hebben.
Ik ben gewoon bang dat deze tandjes blijven totdat er gewisseld wordt. Het ziet er niet uit. Ze heeft er volgens mij ook wel last van en soms bloed het zelf.

Ik ben radeloos..
mecánico para …

die tandjes zijn geen echte tandjes en zullen verdwijnen als de nieuwe komen. mogelijk is het gelet op de bloeding nu al zo. er zit hoogst waarschijnlijk ook geen worteltje aan en het zit vast als een nageltje. als ik het zo uit het blote hoofd doe heten ze dens neonatalis. foto's heeft geen meerwaarde omdat ze verdwijnen. Dat het er niet uit ziet wil niet zeggen dat je ook wat zou moeten doen.
ma, 02/27/2012 - 21:40 Permalink
mecánico para …

het heet dentes natalis.
Natal teeth: a review.
Leung AK, Robson WL.
SourceThe University of Calgary, Alberta, Canada. aleung@ucalgary.ca

Abstract
The incidence of natal teeth is approximately 1:2,000 to 1:3,000 live births. The most commonly affected teeth are the lower primary central incisors. Natal teeth usually occur in pairs. The eruption of more than two natal teeth is rare. The majority of natal teeth represent the early eruption of normal primary deciduous dentition. Less than 10% of natal teeth are supernumerary. Natal teeth might resemble normal primary dentition in size and shape; however, the teeth are often smaller, conical and yellowish, and have hypoplastic enamel and dentin with poor or absent root formation. Complications include discomfort during suckling, sublingual ulceration, laceration of the mother's breasts and aspiration of the teeth. A dental roentgenogram is indicated to differentiate the premature eruption of a primary tooth from a supernumerary tooth. Tooth extraction is indicated if the tooth is supernumerary or excessively mobile. If the tooth does not interfere with breastfeeding and is otherwise asymptomatic, no treatment is necessary


De incidentie van Natal tanden is ongeveer 1:2.000 tot 1:3,000 levendgeborenen. De meest getroffen tanden zijn de afname van de primaire centrale snijtanden. Natal tanden komen meestal voor in paren. De uitbarsting van meer dan twee tanden geboorte is zeldzaam. De meerderheid van Natal tanden vormen het begin van de uitbarsting van de normale primaire melkgebit. Minder dan 10% van Natal tanden zijn boventallig zijn. Natal tanden zou normaal primaire gebit in grootte en vorm lijken, maar de tanden zijn vaak kleiner, conische en geelachtig, en hebben hypoplastische glazuur en dentine met een slechte of afwezige wortelvorming. Complicaties zijn ongemak tijdens zogen, onder de tong zweren, verwonding van de borsten van de moeder en aspiratie van de tanden. Een tandheelkundige röntgenopname is geïndiceerd voor de voortijdige uitbarsting van een primaire tand te onderscheiden van een boventallige tand. Het trekken van tanden is geïndiceerd indien de tand is boventallige of buitengewoon mobiel. Als de tand niet hindert bij borstvoeding en het overige asymptomatisch, geen behandeling nodig
di, 02/28/2012 - 11:15 Permalink