kindje 14mndn vlek boven aan tand?

Author:
shads
Posted:
za, 08/28/2010 - 10:38
Hey :),

ik heb een paar dagen terug een grijze vlek boven aan een tandje van mn zoontje gevonden (zie foto).

We hebben de tandarts gebeld die denkt dat het komt door antibiotica en niks is om ons zorgen over te maken.
Maar toch maak ik me zorgen lol - iemand een idee of dat klopt? Ik ben bng dat het glazuur misch beschadigd is door een val (net leren lopen dus veel "boems").

Alvast bedankt![attachment=0]DSC00038.JPG[/attachment]
Attach
shads

Thx voor de reactie!
:s hoop niet dat het "de wolf" is!

Straks toch maar weer even de tandarts bellen om een afspraak te maken, het zal vast wel de antibiotica zijn (hij heeft nog al wat antibiotica gehad namelijk dus is goed mogelijk) maar blijf me er toch zorgen over maken (hij lijkt er iig geen pijn aan te hebben gelukkig).
ma, 08/30/2010 - 09:20 Permalink
Spiegeltje

:s hoop niet dat het "de wolf" is!


Gelukkig bestaat er niet zo iets als "de wolf" in het gebit, namelijk dat door een duistere oorzaak het gebit "ineens" snel wordt aangetast. Dat is een sprookje. Je kunt beter gewoon spreken over caries. De oorzaak is te veel suiker in de voeding en/of niet goed poetsen
ma, 08/30/2010 - 10:17 Permalink
shads

Ok, toen ik het googlede kwam ik allerlei enge verhalen tegen :s.
Goed morgenmiddag naar de tandarts (andere tandarts gezocht -mijn tandarts werkt ook niet graag met kids- die denkt dat het komt door een val -al 3x een tand door zn lip gehad dus dat zou me niet verbazen... soms de neiging hem in te pakken met kussens haha-, bij antibiotica zou het alle tandjes verkleuren blijkbaar).
Tja zn tandjes worden gewoon elke avond gepoetst -wat ik gelezen had is van af 2jr pas 2x daags- (met baby tandpasta en tandenborstel natuurlijk) en suiker krijgt hij wel in zn voeding (fruit/danoontje/liga zitten vol met suiker afaik), hij speelt ook veel met tandenborstels (in de hoop dat hij tandenpoetsen als iets leuks ziet.. zo mag hij ook onze tanden "poetsen" terwijl wij de zijne doen... veel minder gemopper dan!).
ma, 08/30/2010 - 10:26 Permalink