Kindertandarts in de regio Gelderland ?

Author:
Heuvel
Posted:
wo, 09/21/2005 - 16:02
:smt006 Hallo ik ben Marjan de moeder van Youri. Youri is 5 jaar oud en heeft een angst opgebouwd doordat de tandarts vorig jaar bij Youri een kies heeft moeten trekken. Youri had 1 verdoving gekregen maar dat was niet genoeg en dus toen hij de tweede verdoving kreeg, was het hek van de dam. Vanaf dat moment heeft hij een angst opgebouwd van de tandarts. Een half jaar geleden had hij twee gaatjes en tot op heden lukt het nog steeds niet om deze gaatjes te laten boren. Zelfs vanmiddag niet. Je moet hem dan vasthouden met man en macht en het gevolg is dat de tandarts toch niets bij hem kan beginnen. Hij kon zelfs zijn gebit niet sealen. Wanneer ik hier te lang mee wacht met het vullen van zijn gaatjes (drie) moeten zijn kiezen eruit en dat wil ik mijn manneke niet opnieuw aandoen. Mijn tandarts heeft nu gezegd we proberen het over een half jaar wel opnieuw. Het komt wel vaker voor zo'n angst bij kinderen. Gaat wel weer over. Ik heb daar niet zo'n vertrouwen in en dus ben ik op zoek naar een kindertandarts voor Youri die hem eventueel onder narcose kan brengen. Weet u een kindertandarts voor mij in Gelderland e.o.
Lieneke

In Beuningen zitten kindertandartsen. Volgens mij werken ze niet met narcose. Prondel die hier op het forum zit, kan jou er meer over vertellen!

Succes ermee!
wo, 09/21/2005 - 16:20 Permalink
dj

Volgens mij is dit een kindertandarts, erg dichtbij bij jou ook. Thomson, Ugchelen, 055-5420741.

Deze tandarts werkt niet met narcose denk ik. Het CBT in Arnhem, groot Klimmendaal is denk ik ook een goed adres voor echt angstige kinderen maar het is ver reizen en de tijd in de wachtkamer kan wel eens uitlopen, dat is eigen aan CBT's, alhoewel ik vermoed dat daar ook wel weer een mouw aan te passen is (namelijk als eerste patient op een dag komen). Dezen werken ook met niet met narcose (dan zit je meestal aan de ziekenhuizen vast, of Kerkrade, of Schuite te Rotterdam).

Een goede (kinder)tandarts zonder narcose is, als het haalbaar is en goed gaat, in een aantal opzichten wel het beste.

[Edit bij Arnhem was was ik het woordje "niet" vergeten bij "niet met narcose", oepsie]
wo, 09/21/2005 - 16:26 Permalink