Kind(6) met veel ontstekingen in de mond

Author:
SteefH
Posted:
wo, 03/14/2012 - 19:20
Ik hoop dat iemand hier me van goed advies kan voorzien, want ik loop een beetje vast in de gezondheidszorg.

Mijn dochter van 6 heeft met enige regelmaat ontstekingen in haar mond. Op haar tandvlees vormt een bobbel met pus die erg pijn doet. De eerste keer dat het gebeurde dachten we dat het kwam door een losse vulling (ze heeft 2 vullingen). Die vulling is uitgeboord en de kies is nu hol, met een groot gat wat iedere avond uitgespoeld moet worden met een spuit.

Over het algemeen ga ik hiermee naar de tandarts, en die doet altijd hetzelfde: hij trekt de tand of kies die boven de bobbel zit, en verwijdert de pus uit de bult. Hiermee is het probleem dan weer even opgelost. Inmiddels zijn 3 van haar kiezen op deze wijze verwijderd.

De oorzaak van de problemen is niet duidelijk. Onze vaste tandarts zegt dat het alleen kan komen door slecht poetsen, maar wij poetsen echt goed. Ik weet heus wel dat mensen die slecht poetsen ook zeggen dat ze goed poetsen, dus jullie zullen me op mijn woord moeten geloven. In het weekend heb ik 2 keer een vervanger gehad: die zegt dat ze gewoon een slecht melkgebit heeft en dat we maar moeten hopen dat het verbeterd als haar echte gebit doorkomt.
Op vakantie is het ook een keer voorgekomen, toen konden we niet terecht bij een tandarts en zijn we geholpen in het ziekenhuis. Daar kreeg zij een penecilinnekuur, die het probleem (tijdelijk) oploste. Later moest die kies er bij een volgende ontsteking alsnog uit.

Ik heb moeite om me hier bij neer te leggen. Naar mijn idee is helemaal niet goed onderzocht wat de oorzaak van de ontstekingen is. Er is niets op kweek gezet, ze krijgt ook geen medicatie als de kies getrokken is. Ik wil graag een second opinion hierover gaan vragen, maar ik weet echt niet waar ik naartoe kan hiermee? Moet ik naar een tandarts? of een pedodontoloog? of naar een kinderarts?
(De problemen zijn begonnen rond de tijd dat haar buisjes dicht groeiden, en ze heeft een geschiedenis van onduidelijke ontstekingen.)
Heeft iemand hier advies?
mecánico para …

grootste boosdoener is niet of je wel of niet poetst, maar hoeveel zoetmomenten kan je gebit aan. Als je daar net boven de kritische grens zit, en dat gaat heel snel want tussendoortjes zijn vaker aanwezig dan je denkt........dan ontstaan er gaatjes. probleem is dat je dochter eigenlijk al op haar 5e op de foto had gemoeten ivm het risico. Nu loop je waarschijnlijk zonder dat je het doorhad achter de feiten aan. Kijk eens in je regio naar die kindertandarts, want waar je nu zit is het pappen en nathouden. http://www.nvvk.org levert mogelijk al wat hits op.
op kweek zetten is niet nuttig omdat het ontsteken doorgaan gebeurt als er een groot gat in een kies zit. dus mondbacterien die er normaal ook al zijn
wo, 03/14/2012 - 20:52 Permalink
Newtan

Algemeen advies voor kinderen die gaatjes hebben:
- lees ALLE verpakkingen van de tussendoortjes die ze eten of drinken.
- turf eens hoe vaak daar fructose, glucose of siroop in zit.
- kom je boven de 5 keer per dag, probeer dan dingen met fructose, glucose of siroop te vervangen door iets gezonders.
- voeg dit soort 'zoetmomenten' samen. Dus neem een glas limonade met gelijk twee koekjes. In plaats van na een half uur nóg een koekje.

Het geheim: speeksel heeft 3 uur de tijd nodig om zoetigheid onschadelijk te maken en eventuele schades te repareren.
Dan kom je op 5x per dag zoetigheid.
Hoeveelheden en soort doet niet zo heel veel ter zake.
wo, 03/14/2012 - 22:08 Permalink