Kind 2 jaar gevallen op lip, nu blauw tandvlees

Author:
polaris
Posted:
ma, 10/01/2012 - 10:12
Hallo,

tijdens het spelen rende ik achter mijn zoon van 2 jaar aan. Hij had twee houten auto's vast.
Hij struikelde over benen, viel op zijn armen. Auto's gleden uit zijn handen. Zijn hoofd klapte echter door.... op de auto's.
Meteen getroost.Dat ging op zich redelijk snel.

Eerst leek het er op dat zijn tand naar achter stond, maar dat was gezichtsbedrog omdat zijn tandvlees dik was.
Tand was wel iets naar achteren gegaan, maar niet heel veel. Hij kan zijn kaken nog op elkaar doen. Als je het niet weet zie je het niet. Tand zit ook goed vast, geen beweging.

Tijdens het troosten was er ook een heel klein beetje bloed op mijn shirt gekomen. Kon eerst niet goed zien waar dit vandaan kwam. Bleek dat het onder zijn tandvlees van snijtand vandaan kwam. Stopte snel met bloeden.

Zijn tandvlees is nu echter knal blauw! Zijn lip was de eerste dag ook wat dikker, maar dat was snel weg.
Hij lijkt er weinig last van te hebben, behalve bij het afbijten van koekjes. Een banaan afhappen gaat prima. Evenals brood met korst.
Hij bijt af en toe op vork (speels en zachtjes, niet hard). Dit bijten mag hij van mij ook niet doen overigens, maar geeft wel de mate aan waarin hij er last van heeft.

Mijn vraag:

- Uit jullie ervaring, zijn dit ernstige beschadigingen met consequenties voor volwassen gebit?
- Moet ik ergens goed op letten op signalen dat het misgaat? wat zijn de eerste signalen?

Groet
Bezorgde vader
mecánico para …

even overleg met tandarts, op schoot laten kijken. kan een scheurtje in zijn lipbandje zijn, gaat weer over. zeker als het zo snel is gekomen, is dat vaak het probleem. wordt een intens stevig blauwe plek. maar even laten zien is nooit een slecht idee. nb, klinkt vreemd maar was het binnen of buiten en zo ja, lopen er veel schoenen door die kamer....dus, is ie ingeënt voor tetanus?
ma, 10/01/2012 - 12:33 Permalink
polaris

Dank voor reactie.

lipband was al een keer gescheurd +/- 9mnd geleden. Door zachte bank, stormde op bank af,struikelde, hoofd tegen bank, hoofd gleed naar beneden, echter lip had wat meer weerstand dan rest van hoofd).
Niets aan de hand, behalve wat bloed.

Denk niet dat het lipband is. Bloed zat rond hals snijtand. Bloeden was zeer kort en ook niet veel..
De val was binnen. Op laminaat. Er lopen op die plek soms schoenen, maar er wordt ook elke week schoongemaakt daar met natte schoonmaak doekjes.
ma, 10/01/2012 - 13:18 Permalink