Kies laten trekken bij mijn zoontje van 3?

Author:
Catharina76
Posted:
di, 09/15/2015 - 12:48
Hallo,
mijn zoon is 3,5 jaar oud en vorige week ben ik voor het eerst met hem bij de tandarts geweest.
Aanleiding was dat hij klaagde over 'kou in zijn mond'. Er was ook langere tijd een vlek te zien op z'n achterste kies links. Ik had veel eerder naar de tandarts moeten gaan natuurlijk, maar dacht (geen idee waarom) dat kinderen pas vanaf 4 jaar naar de tandarts hoefden te gaan.

De tandarts heeft 2 gaatjes geconstateerd: linksachter boven en onder. Deze zijn gevuld.

Sinds het bezoek klaagt mijn zoon nog vaker over kou in z'n mond. Hij heeft best veel pijn. In het weekend hebben we sinaspril gegeven op advies van de spoeddienst, maar nu ben ik gisteren (een week na het vullen) toch maar weer naar een (vervangende) tandarts geweest. Deze zegt dat de kies links onder waarschijnlijk getrokken moet worden. Ik zou deze week een afspraak bij de kaakchirurg moeten maken maken als de pijn aanhoudt. Hij krijgt dan een roesje.

Ik schrik nogal van het roesje en kies trekken, omdat hij zo jong is! Bovendien is m'n zoontje inmiddels echt bang voor de tandarts geworden, ik kreeg hem pas na veel moeite op de stoel. Tegelijkertijd maak me me ook zorgen omdat hij liever niet meer wil drinken omdat het pijn doet. Ik geef hem nu een rietje.

Onze eigen tandarts is pas volgende week weer aanwezig. Moet ik gehoor geven aan het advies van de vervangende tandarts? Zijn er nog alternatieven ten opzichte van trekken?

Alvast bedankt,
Catharina
SwieberDeVos

Als je zoontje zelf aangeeft dat hij pijn heeft en eigenlijk niet wilt drinken, lijkt mij dat reden tot actie. Heel vervelend dat hij nu zo bang is voor de tandarts, maar er moet wel iets gebeuren. Is er over een kindertandarts gesproken?
Lijkt mij ook verstandig om eens naar de mondhygieniste te gaan. Die kan (spelenderwijs) jullie coachen om toekomiste gaatjes tegen te gaan.
di, 09/15/2015 - 21:20 Permalink