kies gtrokken nu dikke wang

Author:
Angel22
Posted:
za, 09/11/2004 - 08:49
http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=3119 dat was de eerste kies en de tweede kies links onder is er nu dus ook uit.

Het was weer een drama. Nog erger dan de keer hiervoor.
Hij gaf zelf aan dat ie last van die kies kreeg en ik heb dus de tandarts gebeld, dat was donderdag 9-9.
Vanaf het moment dat we in de auto stapten totdat die kies eruit was heeft hij lopen krijsen. Echt niet normaal gewoon, zo panisch was hij.
We zijn dit keer ook langer binnen geweest bij de tandarts omdat die kies er heel moeilijk uit te krijgen was. Er bleken twee flinke wortels aan te zitten.
Hij heeft tien minuten flink staan sjorren in dat bekkie van mijn zoon omdat die kies dus zo vast zat. Hij moest wel voorzichtig doen omdat hij anders of de kies tot pulp zou knijpen of af zou breken of dat hij de kaak van mijn zoontje zou beschadigen.

Nu heeft mijn zoontje aan de linkerkant een hele dikke wang, gisteren leek het wel of hij de bof had en vandaag is het nog net zo erg. Hij klaagde er ook over vanmorgen dat hij wakker werd.
Nu moet ik er wel even bij vertellen dat mijn zoontje niet gauw klaagt want hij heeft ( helaas soms) een hele hoge pijngrens. Dus dan moet het wel echt goed zeer doen.
Ik vraag me af wat dit zou kunnen zijn. Komt dit nog door ge gesjor van de tandarts of zou het toch een ontsteking kunnen zijn?
Zijn wang voelt niet warm aan en ook heeft hij geen koorts.
Ricky

Beste Angel22,

De dikke wang kan gewoon een forse zwelling zijn die het gevolg is van het (blijkbaar moeizaam) verwijderen van de kies. Een zak ijs er tegen aan zal misschien de zwelling iets doen verminderen, hoewel dit het beste helpt als er nog geen zwelling is. Verder afwachten en met een paracetamol-zetpilletje de pijn bestrijden.... :cry:
Als hij koorts krijgt of de zwelling maandag niet minder is: tandarts bellen!!

Sterkte, Rick :wink:
za, 09/11/2004 - 10:41 Permalink