Kaakproblemen

Author:
poesiemauw
Posted:
di, 02/10/2009 - 18:28
Mijn dochtertje heeft gisteren 2 aaneensluitende melkkiesjes opnieuw laten vullen rechtsboven waar de vulling een paar maanden geleden was uitgevallen.
Vandaag klaagt ze echter erg van pijn aan haar linkerkaak ter hoogte van het gewricht. Ik heb zelf problemen met klemmen en tmd en herken haar klacht. Ik snap niet goed hoe ze hier ineens aan komt?
Haar beet voelt normaal zegt ze dus ik denk niet dat haar nieuwe vullingen te hoog zijn (of te laag?).

Eva
EvU

Dit soort problemen kaakgewricht(spieren) komen bij kinderen niet vaak voor. De oorzaak ligt eerder bij de vullingen of iets anders. Mogelijk zijn de vullingen aan de rechterkant wat te hoog waardoor het kaakgewricht aan de linkerkant meer belast word. Of misschien is er iets anders aan de hand een beginnende oorontsteking of iets dergelijks.
di, 02/10/2009 - 19:59 Permalink
poesiemauw

Bedankt voor uw reactie. Mijn dochter heeft wel al sinds haar geboorte hyperluxatie (ze kan haar handen en voeten overstrekken); misschien zit haar kaakgewricht ook los?
Natuurlijk is het wel toevallig dat ze net na de behandeling klachten kreeg. Vorig jaar heeft ze een tijdje dezelfde klachten gehad toen ze een losse kies had die ze aan het wisselen was. Zolang hij los stond, klemde ze veel en had ze kaakklachten. Eens de tand uit, waren ook de klachten weg.
wo, 02/11/2009 - 22:05 Permalink
Chris888

Mijn dochtertje heeft gisteren ....

Mijn persoonlijke ervaring is dat klachten door overbelasting door klemmen of een te hoge vulling niet na één dag ontstaan. Misschien komt het van het wijd open houden van de mond tijdens de behandeling?
wo, 02/11/2009 - 22:59 Permalink