kaakchirurg

Author:
Inging
Posted:
do, 05/27/2010 - 20:37
Hallo,

Vandaag zijn we bij de kaakchirurg geweest. Dit omdat mijn dochter van 4,5 een heel klein gaatje heeft bovenin een kies. En een grote onderin een kies.
Ze heeft pdd nos en is zeer moeizaam te poetsen. Ook heel lastig te behandelen door de tandarts.
Ze heeft al 2 kiezen minder. Nu moeten deze er allebei uit. Die bovenin kan geboord worden. Maar dat moet de tandarts zelf doen, wat hem niet lukt.
Ik vind dit vreemd. Ze moet dus onder volledige narcose. Waarom kan er dan niet gewoon in de bovenste geboord worden. De onderste is een groot gat die moet eruit. Dat snap ik.
Ze houd zo niks meer over. Dat is toch ook niet goed.
En hoe kun je dit voorkomen? We letten al veel meer op het eten en drinken. Poetsen is nog steeds erg lastig.
Ze slaapt wel vaak met de mond open ik heb gehoord dat dat ook niet bevordelijk is.
Ze heeft er nu nog geen last van , 1x gehad met poetsen.
De verwachting is dat ze pas na de zomervakantie geholpen kan worden, vind ik ook wel erg lang duren.
Wat raden jullie aan? Gewoon doen. Of toch proberen bij de tandarts, die denkt dat het nu iig nog niet gaat lukken. Om die bovenste te boren.

Groetjes Ingrid
Lieneke

Ik kan je in ieder geval aanraden om regelmatig met haar naar een mondhygienist te gaan. Er kan dan preventief te werk worden gegaan ipv achter de feiten aanlopen....

Boren doet een kaakchirurg niet....
zo, 05/30/2010 - 10:52 Permalink
Chris888

Een mondhygienist kan technische tips geven over hoe het gebit schoon te houden en hoe je gaatjes nog meer kunt voorkomen, maar kan misschien ook helpen bij het laten wennen aan tandenpoetsen.
Bovendien kan bij een geduldige mondhygienist je dochter ook wennen aan het feit dat er iemand aan haar zit, waardoor ze in de toekomst wellicht eerder en makkelijker te behandelen wordt.

Dit filmpje gaat over heel langzaam en voorzichtig wennen aan behandeling door een tandarts:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N2_0BmL3ZV0[/youtube]

Er bestaan speciale kindertandartsen, dat zou een optie kunnen zijn voor het laten behandelen van het kleine gaatje. Ook is een tandartsbehandeling onder narcose op sommige plaatsen mogelijk, ik neem aan dat dan wel zowel gevuld kan worden als een kies kan worden getrokken. Ik zou het bespreken met je tandarts.
wo, 06/02/2010 - 16:16 Permalink
Inging

Bedankt voor de reactie.
Ik zal nog eens met de tandarts bellen. Maar hij zag het niet zitten om te proberen te boren.
Enig idee of de mondhygienist vergoed wordt voor kinderen?
(ivm schuldsanering)
wo, 06/02/2010 - 21:09 Permalink
Chris888

Daar staat tegenover dat je voor kinderen onder de 18 geen premie hoeft te betalen. Volgens mij hoeven kinderen niet eens bij dezelfde verzekeraar ondergebracht te worden als de ouders.

Meestal echter zullen de kinderen wel bij dezelfde verzekeraar zijn verzekerd. Mag een verzekeraar wel vergoeding weigeren voor kinderen als de ouders een betalingsachterstand hebben voor hun eigen premie?

Het zou me overigens niet verbazen als voor vergoeding van narcose bij behandeling door een tandarts eerst toestemming aangevraagd moet worden. Bij een kaakchirurg zal het wel onder de basisverzekering vallen denk ik.
wo, 06/02/2010 - 23:08 Permalink
mecánico para …

neem nu gewoon eens wat aan jongens. zolang het niet levensbedreigend is wordt het NIET gedaan als de OUDERS betlaingsachterstand hebben. Of het dan onder de basisverzekering valt is voor de VERZEKERAAR niet interessant want die heeft de VERZEKERDE = OUDER in de achterstand. Was hier een tijdje terug ook al voorbij gekomen maar er wordt nooit iets onthouden lijkt het.
do, 06/03/2010 - 08:15 Permalink
Chris888

Ik herinner me alleen een topic waarin de behandelaar weigerde te behandelen, niet dat een verzekering weigerde te vergoeden.

Maar ik lees niet àlles.

Maar als verzekeringen inderdaad voor kinderen zo moeilijk doen als jij stelt zou ik bij dreigende geldproblemen mijn kinderen bij een andere verzekeraar onderbrengen. Kan gewoon heb ik inmiddels gecheckt (premieloos, al zal een eventuele aanvulling dan níet gratis zijn). Of is dat ook al tig keer voorbij gekomen?
do, 06/03/2010 - 10:47 Permalink
mecánico para …

Of dat kan? blijkbaar als je dat zegt. Echter wie is dan degene die de basispremie regelt? want een kind an sich wordt gekoppeld aan een volwassen persoon.

Maar mensen in saneringstrajecten zijn moeilijk aanvullend te verzekeren. En kinderen zijn ongewild altijd de sluitpost. Geen mooi verhaal, maar verzekeraars zijn er niet voor de klant/patient blijkt dan telkens weer pijnlijk duidelijk.
do, 06/03/2010 - 11:19 Permalink
Chris888

De overige verzekerden delen de kosten neem ik aan, of de overheid betaalt per kind nog iets aan de verzekeraar. Geen idee. De ouder of voogd moet het natuurlijk wel regelen.

Van de site van een willekeurige verzekeraar:
Kan een kind bij OHRA worden ingeschreven terwijl de ouders elders verzekerd zijn?
Ja, kinderen onder de 18 jaar kunnen zonder een betalende ouder bij OHRA worden ingeschreven. Ze betalen geen premie maar wél premie voor de aanvullende verzekering. Als u zelf ook bij OHRA verzekerd bent, betalen uw kinderen jonger dan 18 jaar geen premie voor de aanvullende verzekering.


Ik sprak je overigens niet tegen. Ik geloof direct dat een verzekeraar stopt met uitkeren (voor de kinderen) totdat de premie (van de ouders) is betaald. Mijn vraag was of het màg. Ik neem aan dat de regel dat kinderen premieloos verzekerd kunnen worden is ingesteld om hun medische zorg zeker te stellen.
do, 06/03/2010 - 11:26 Permalink
mecánico para …

Wie zegt dat wij een betalingsachterstand hebben?
Dat hebben we nooit gehad waar dan ook.


zegt ook niemand.

Bedankt voor de reactie.
Ik zal nog eens met de tandarts bellen. Maar hij zag het niet zitten om te proberen te boren.
Enig idee of de mondhygienist vergoed wordt voor kinderen?
(ivm schuldsanering)


maar dit was de aanleiding om het over "gewoon vezekerd" te hebben.
vr, 06/04/2010 - 11:55 Permalink