ingedrukte voortandjes

Author:
Corina
Posted:
vr, 04/02/2004 - 20:56
Afgelopen zaterdag is onze dochter van net drie gevallen op een ijzeren stang waardoor haar voortste drie tandjes volledig naar binnen zijn gedrukt en eentje half.
De tandarts kan hier helaas niets aan doen en we moeten maar afwachten of ze misschien vanzelf terug komen,maar dan lijkt het mij dat die tanden door de klap ook zwart geworden zijn heeft daar iemand ervaring mee en hoelang heeft het geduurd voordat die tandjes weer terug komen.
Ik vind het voor haar zelf ook niet leuk dat ze best nog lang zonder voortanden moet lopen tot aan dat ze gaat wisselen.
Of is er misschien een ander optie om dit probleem op te lossen
Ricky

Helaas...de kans dat de zenuwen afgestorven zijn is heel groot en daarmee de kans dat de tandjes verkleuren (grijs, zwart) ook! Daar is helaas niet veel tegen te doen. Sterker nog: er bestaat een kans dat de tandjes klachten gaan geven omdat t.g.v. de dode zenuwen er een ontsteking is ontstaan. Het is dan beter om ze te verwijderen, gezien de kans op beschadiging van de blijvende opvolgers. Laat de situatie regelmatig (x-foto's!) door de tandarts beoordelen om op tijd te kunnen reageren.
Succes, Rick :smile:
zo, 04/04/2004 - 19:57 Permalink
kindertandarts

Beste Corina,

Heel vervelend wat met je kind is gebeurd. Bij naar binnen geslagen tanden zal meestal de tandarts in actie moeten komen. Zoals Ricky al zegt is de kans op beschadigde zenuwen met als gevolg ontstekingen te groot. Er is dan een risico dat de onderliggende grote-mensen-tanden ook worden beschadigd en dat willen we meestal voorkomen. bespreek dit met je tandarts en vraag daarbij om het recente trauma protocol te volgen. Je kunt ook altijd een tweede-mening vragen bij het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP).
ma, 04/05/2004 - 00:20 Permalink
Corina


Op 2004-04-05 00:16, schreef kindertandarts:
beste tandarts ricky

het beste advies is om het NMT-trauma-protocol te handhaven


Bedankt voor u reactie,maar waar staat het NMT-trauma protocol voor??
ma, 04/05/2004 - 21:04 Permalink
kindertandarts

De Nederlandse Maatschappij van Tandheelkunde ( NMT) heeft protocollen ( richtlijnen) ontwikkeld, die iedere tandarts ter beschikking zou moeten hebben : hoe te handelen wanneer aan tanden ( en Kiezen) schade wordt opgelopen.
De tandheelkundige behandeling die daarin beschreven wordt geeft aan hoe de zorg het beste kan worden gegeven en bij welke situatie.
di, 05/11/2004 - 22:48 Permalink