Het was ongelooflijk..maar wel waar helaas in Nimwegen

Author:
moriarity
Posted:
vr, 11/14/2008 - 10:50
Op advies van een tandartsassistente zijn we met onze kids naar *verwijderd door beheer* jeugdtandarts *verwijderd door beheer* gegaan. Het was wel een rare toestand vond ik zelf (donkere wachtkamer, telefoniste achter zo'n glazen-anti-overval-wand-met-spreekapparaatje en als je binnenkomt al die spugende en kokhalzende kinderen blehh), ik had er geen kindvriendelijk gevoel bij maar ja. Je gaat omdat iemand die in het vak zit zegt dat het een goede instantie is.

Nadat we in nov (toen was mijn dochter nog 3..)waren geweest en het advies om met pasta te poetsen met meer fluor erin maar verder niets mis kwamen we in febr tot de ontdekking dat 1 van haar kiezen waren afgebroken...Ik gelijk gebeld en ik kon vrijdagmiddag (3 dagen later) terecht.
Na een heel gevecht met haar want ik mocht NIET mee om foto's te maken moest ik uiteindelijk toch meekomen naar het kamertje (ik kreeg geen loodschort aan en er werd ook niet aan me gevraagd of ik event zwanger was), zit je daar met een klein meisje wat helemaal over de emmer is!! En bedankt!
Uiteindelijk komen ze met de uitslag dat er 4!!!kiezen uit moeten en in NOV was er nog NIETS mis!!! Ik vraag of ze geen lachgas hebben, en dat ik erover na wil denken enz. enz
Ze hebben zo zitten praten dat ik een slechte moeder was als ik haar zo liet lopen en ze zijn wel GGD die een dikke vinger in de pap hebben bij de instantie die kindermishandeling onderzoekt en dat lieten ze weten ook!!

Mijn man is erbij gekomen en zonder pardon hebben ze haar platgegooid, verdoving erin en rammen maar, echt heel erg..

Toen ze thuiskwam had ze geen formulier bij zich wat je eigenlijk moet doen als er iets is, belachelijk want ik krijg zelf bij mijn dierenarts een adviesbrief mee als er iets gebeurt is met mijn dieren!!

Uiteindelijk bleef het bloeden en mijn dochter maar braken van het doorgslikte bloed dat ik een dienstdoende tandarts heb gebeld voor advies.
Het hele weekend is ze ziek geweest.

Toen ze op advies van *verwijderd door beheer* nog een keer terug moest komen om te laten zien dat het niet eng was heeft ze gegild als een speenvarken (hoezo getraumatiseerd??) en ze hebben ook nog eens het consult in rekening gebracht!!!

Later hoorde ik dat de mensen die de kinderen nakijken ook nog eens helemaal geen afgestudeerde tandartsen zijn maar assistenten een of ander cursusje....heel fijn allemaal.

Nadat ik besloten heb om nooit meer naar *verwijderd door beheer* te gaan (stom, log, onpersoonlijk apparaat) ben ik terechtgekomen bij een particuliere kindertandarts om mijn dochtertje van haar trauma's af te helpen, het gaat redelijk goed maar het heeft al 2 jaar gekost om haar zonder huilen mee te krijgen...
Gelukkig dat ie alle modernste technieken in huis haalt om het zijn patientjes zo makkelijk mogelijk te maken.

Helaas kwam hij wel met de mededeling dat die ene kies die afgebroken was eerder gered had moeten worden en de andere 3 nog prima te redden waren geweest....als ze ze erin hadden laten zitten.

Ik zit nog steeds te twijfelen of ik de oplichters * verwijderd door beheer* voor de rechter moet slepen, als je dan hoort dat er bij een buurmeisje van 9 jaar kronen op de keizen zijn gezet terwijl ze ze bijna moet wisselen dat is 4 kiezen trekken bij een meisje van net 4 jaar wel heel erg rigoreus ingegrepen, dit kwam waarsch omdat het vrijdagmiddag al wat later was....en ze ook naar huis wilden. :x
mecánico para …

Nadat ik besloten heb om nooit meer naar *verwijdend door beheer* te gaan (stom, log, onpersoonlijk apparaat) ben ik terechtgekomen bij een particuliere kindertandarts om mijn dochtertje van haar trauma's af te helpen, het gaat redelijk goed maar het heeft al 2 jaar gekost om haar zonder huilen mee te krijgen...
Gelukkig dat ie alle modernste technieken in huis haalt om het zijn patientjes zo makkelijk mogelijk te maken.

Helaas kwam hij wel met de mededeling dat die ene kies die afgebroken was eerder gered had moeten worden en de andere 3 nog prima te redden waren geweest....als ze ze erin hadden laten zitten.

Ik zit nog steeds te twijfelen of ik de oplichters *verwijderd door beheer* voor de rechter moet slepen, als je dan hoort dat er bij een buurmeisje van 9 jaar kronen op de keizen zijn gezet terwijl ze ze bijna moet wisselen dat is 4 kiezen trekken bij een meisje van net 4 jaar wel heel erg rigoreus ingegrepen, dit kwam waarsch omdat het vrijdagmiddag al wat later was....en ze ook naar huis wilden. :x


Vervelende story inderdaad. Wat me wel opvalt dat de nieuwe tandarts nogal gemakkelijk beweerd dat ie het wel had kunnen redden. Want dat is maar de vraag. Overigens is het een praktijk voor kindertandheelkunde. De tandarts is geen geregistreerd kindertandarts, wat niets afdoet aan zijninspanning.

Het verhaal van de kronen op melkkiezen is ook wat genuanceerder, want datzijn NikkelChroom of RVS-kronen die wordengebruikt in situaties waar behoud van de melkkies nog gewenst is (ruimte/opschuiven van de blijvende kiezen), maar waar de melkkiesjes niet meer met een nnromale vulling kunnen worden gemaakt.

De aanname dat ze trouwens naar huis wilden op vrijdagmiddag en dat het daardoor ook wat dramatischer afliep dan je graag zou willen is overigens alleen een aanname en niet iets wat je hard kan maken.

Evengoed veel succes in Beuningen en dat het allemaal maar weer netjes en gezellig zal worden rond het tandartsbezoek.
vr, 11/14/2008 - 11:54 Permalink
Lieneke

Heel vervelend wat er is gebeurt. Helaas kun je niet zo veel doen aan wat een ander doet, maar misschien wel aan uw eigen houding? Ik wil niet onbeleefd overkomen, maar wellicht 'ruikt' uw kind aan uw gedrag dat er wel eens wat vervelends zou kunnen gebeuren?

Als u laat merken dat u vindt dat u absoluut erbij zou moeten zijn als er enkel een foto moet worden gemaakt, dan denkt uw kind...ho ho ho, wat voor een naars gaat er dan gebeuren dat mijn mama perse erbij wil zijn??

Het zou kunnen dat u onbewust van uw non-verbale en verbale gedrag bent waardoor uw kind nog paniekiger wordt. Om dit onder controle te krijgen is harstikke moeilijk! U raakt (heel logisch) geemotioneerd en dit voelt uw kind. Zelfs ik vind het nog altijd moeilijk om geen trillende handjes te hebben als ik bij een kindje moet boren. Zo zielig... Toch probeer ik dit zo goed mogelijk te verbergen, want anders is het een verloren zaak.

Ik hoop dat u mij snapt en u zich niet persoonlijk voelt aangevallen.
vr, 11/14/2008 - 12:36 Permalink
moriarity

Grappig is het feit dat er helemaal niets in het commentaar gezegd wordt over het feit dat de kindertjes nagekeken worden door dames en heren die niet afgestudeerd zijn als tandarts maar gewoon assistente zijn.
Ook in de folders wordt er met geen woord over gerept....dat je door een assistente geholpen wordt.
Tevens is het raar dat ik geen loodschort om kreeg....of niet??? En geen adviesbrief mee is ook niet raar???
En als ze de deur achter je sluiten met de sleutel dan willen ze echt niet naar huis hoor!! Dan doen ze omdat ze bang zijn om overvallen te worden zeker.

Natuurlijk wordt ik sjachie als je zo wordt behandeld en waarom worden er wel bij het ene kind kronen geplaatst en bij mijn dochter niet?? Daar kregen we te horen dat boren en vullen erg traumatisch was voor kinderen (en 4 kiezen trekken niet??), het is maar net wie je voor je hebt want ze hebben de petten niet 1 kant op staan dat blijkt wel.

In Beuningen is trouwens wel een echte jeugdtandarts die meer feeling in zijn pink heeft als al die gasten bij elkaar hebben.
En die snapt ook dat het een gedongen feit is als je je klanten niet netjes behandeld, je ook die boterham wel kunt vergeten....

Grappig is wel dat als je je mening over je-weet-wel aan mensen laat weten dat er veel meer klachten zijn, al jaaaarenlang maar dat het zo'n instantie is waar je niets mee kunt en ze ook geen klachten neerleggen bij de leidinggevende daar, het heeft namelijk geen enkele zin.
Mensen vinden het een enge, onpersoonlijke en stugge instantie en hopen dat er meer particuliere tandartsen zijn die zich specialiseren in de toekomst (jeugd dus)
ma, 11/17/2008 - 10:42 Permalink