HELP! Dochtertje gevallen, 2 tandjes lijken teruggeslagen !

Author:
maxime
Posted:
za, 07/02/2005 - 20:22
Mijn dochtertje van 1,5 is op haar voortandjes gevallen. Nu lijkt het erop dat 2 tandjes (1 voor, 1hoek) naar achteren of naar boven zijn geslagen. We kunnen het niet goed zien omdat ze een dikke lip heeft en we mogen niet in haar mondje kijken. Ze huilde niet lang, dus het leek eerst mee te vallen. Haar 4 boventandjes stonden zo mooi op een rij en ik ben bang dat dit niet meer goed komt. Wat moeten we nu doen? Moeten we morgen een tandarts raadplegen, of kunnen we wachten tot maandag? Ik hoop dat iemand mij met spoed antwoord kan geven.

Een radeloze/verdrietige moeder :cry:
minique

Hier moet je mee naar de tandarts en ik zou er niet mee wachten tot maandag!
Lees ook soortgelijke topics elders in dit kinder-forum!

:smt006 Monique
za, 07/02/2005 - 20:27 Permalink
maxime

OK. Ik lees inderdaad niet al te postitieve berichten op deze site. Het gekke is dat ze er geen last van schijnt te hebben.
Morgen (zondag) willen we dat toch maar even bij een tandarts langs. Weet iemand waar je een noodtandarts kan bereiken, of moet dit via je eigen tandarts?
za, 07/02/2005 - 20:37 Permalink
minique

Vaak staat zoiets in een weekblaadje, of het is ingesproken op het antwoordapparaat van je tandarts, of op de internetsite van je tandarts (als die een website heeft natuurlijk)...

Heel veel sterkte!
Hou je ons op de hoogte hoe het gaat en wat de tandarts heeft gezegd?

:smt006 Monique
za, 07/02/2005 - 20:38 Permalink
maxime

Even de stand van zaken. Gisterenavond twee tandartsen (collega's van elkaar) gesproken omdat haar tandje (in haar slaap) bleef bloeden. We kregen het advies om de tandjes recht te zetten (ivm het bloeden). We hebben haar uit bed gehaald, maar 1 tandje zit echt helemaal in haar tandvlees, dus daar kunnen we niets aan doen. Tandarts heeft ons vanochtend terug gebeld. Ze heeft er geen last van en eet ook gewoon. (gelukkig). Volgens de tandarts hebben we kans omdat ze nog zo jong is dat haar tandjes weer opnieuw door komen of naar beneden komen. Hopelijk komt er over een paar dagen geen ontsteking, want dan moeten ze eruit en dit zou ik echt heel erg vinden. Vanavond overlegt onze tandarts met een kindertandarts wat we het beste kunnen doen en morgenochtend kijkt hij ernaar. Of er verder schade aangericht is en of het concequenties heeft voor haar volwassen tanden, dat weten we pas over een paar jaar.

Laten we er het best van hopen.
zo, 07/03/2005 - 12:32 Permalink