heel jong en al regelmatig gaatjes

Author:
marjon71
Posted:
wo, 08/25/2004 - 21:50
mijn zoontje van 4 kreeg vorig jaar, toen hij net 3 was, al gaatjes in zijn gebitje. deze zijn gemaakt bij een kindertandarts in amsterdam. nu is hij afgelopen maandag weer voor controle geweest bij onze reguliere tandarts en daar bleek opnieuw weer dat hij 2 gaatjes heeft. eigenlijk 3, tussen zijn voortanden!! zit er ook 1, maar de tandarts zei dat hij die niet hoeft te vullen waarschijnlijk i.v.m. wisselen. wij poetsen altijd heel consequent en toch overkomt hem dit elke keer. wie heeft ook een kind dat op heel jonge leeftijd al gaatjes had/heeft en hoe zijn jullie ervaringen??
marjon71

het gaat hier om een normaal kind van 4 jaar. natuurlijk lust hij weleens een snoepje. hij drinkt al zo'n jaar of 2.5 niet meer uit een fles. en er wordt in principe 2 maal daags goed gepoetst door mijn man of mij
wo, 08/25/2004 - 23:51 Permalink
minique

Ik ken idd mensen bij wiens kind dat ook is gebeurd. Zij kregen het advies om toch maar weer fluoridetabletjes te gaan geven.

Verder is het denk ik wel belangrijk om het aantal eet/drinkmomenten te gaan beperken: maximaal 6 op een dag, dacht ik. Wat ik met mijn kinderen doe is (naast de 3 reguliere maaltijden) 's ochtens een koek en drinken direct na elkaar en 's middags fruit, drinken en snoep direct na elkaar (en dus niet eerst fruit en drinken en een uurtje later een snoepje). Ik ben daar vrij streng in en de kids zijn er ook helemaal aan gewend, alhoewel oma's en opa's het weleens moeilijk vinden zich eraan te houden.

Ook moet je na het eten een uur wachten met poetsen (gebruik even de zoekfunctie op het forum om te lezen waarom).

Groetjes,
Monique
do, 08/26/2004 - 08:22 Permalink
maaike1970

Hallo !

Een hele late reaktie, ik weet het.
Maar ik weet pas sinds kort van het bestaan van deze tandartspagina, vandaar.

Wij hebben een zoontje van bijna 5 jaar.
Vorig jaar zijn er 2 gaatjes gevuld, en bij de laatste controle van januari blijkt dat hij 3 nieuwe gaatjes heeft.
Hij krijgt natuurlijk ook af en toe een snoepje, maar heeft niet veel eet- of drinmomenten.
Vanaf het begin hebben we erg goed op zn tanden gepast door goed te poetsen e.d.
Toch ontstaan deze gaatjes........
Ik ben bang dat hij uiteindelijk angst krijgt voor de tandarts, want het moet dus wel gevuld worden en wees eerlijk, das niet fijn voor een kind.

Helaas heb ik geen oplossing voor het probleem.....

:smt006
do, 02/17/2005 - 14:37 Permalink
marjon71

bedankt voor je reactie. bij mijn zoontje zijn alle gaatjes gerepareerd, behalve die tussen zijn voortanden. wij zijn nu met onze kinderen bij een kindertandarts in wognum en die gebruiken ozon. dat stagneert een beginnend gaatje. ondanks de behandelingen die ons zoontje heeft ondergaan, gaat hij nog steeds huppelent naar de tandarts toe, gelukkig.
nu is onze dochter van 11 schijnbaar aan de beurt. zij heeft nog nooit gaatjes gehad, maar schijnt er nu 8 ineens te hebben. uiteraard vind ik dit weer erg sneu, maar mijn man gaat met haar mee en ik hoop dat het haar achteraf weer erg mee zal vallen.
vr, 02/18/2005 - 14:19 Permalink