Groenige ondertanden baby 9 maanden

Author:
Kayleighb
Posted:
ma, 03/05/2007 - 11:03
Mijn zoontje van 9 en halve maand heeft nu 7 tanden. Drie onderin en 4 bovenin. De onderste snijtanden zijn als eerste doorgekomen toen hij 6 maanden was en nu valt ons op dat deze groene vlekken hebben aan de buiten en binnenkant. Vooralsnog zijn het alleen deze tanden (maar de rest is nog niet volgroeid) en het groen is ook echt licht 'fris' groen, zeg maar, niet geel of bruin.

Vanaf de eerste tand hebben wij al dagelijks gepoetst en nu hij ook dixap krijgt 2 keer per dag (een keer met water en een keer met baby tandpasta). Ook gaat hij nooit met een flesje melk naar bed en suiker krijgt hij nagenoeg niet. Kan er weinig over vinden online maar lees wel dat dit te maken kan hebben met geelzucht als pasgeborene maar dit heeft hij niet gehad. Wel had hij door mijn bloeddruk medicatie (aldomet en adalat) een calcium tekort en heeft daar een x aantal dagen een supplement voor gekregen in het ziekenhuis, verder geen medicatie.

Ik ben uiteraard erg bang dat dit zijn gebitje verpest en dat alle opvolgende tanden dit ook gaan krijgen. Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn/veroorzaken? Mijn eigen tandarts is een aantal weken op vakantie en ik neem liever niet mijn zoontje voor de eerste keer mee naar een vervanger.
mecánico para …

Beste Kayleighb

Die verkleuring moet je zien om het geod te kunenn beoordelen, maar....

het kan een verkleuring zijn van dingen die u worden gegeten: dus tomaat geeft rode vlekjes, broccoli groen. Het kan ook zijn dat je mannetje een chromogene bacterie bijzich draagt. Komt vaker voor bij kinderen en is onschuldig. Soms zie je dan oranje randjes en rood/bruine randjes en neigend naar groen kan ook. Is vaak behroorlijk hardnekkig en verdwijnt op een goed moment vanzelf.
Wegpolijsten kan wel, maar dat is bij iemand van 9 maanden wel weer een beetje te veel van het goede.

Leg het eens voor aan de tandarts en maak je niet teveel zorgen.

NB dixap, of diksap is de suikerfase voor het geraffineerd wordt, dus pure suiker!! Niet doen en al helemaal niet in combinatie met met poesten.
Een kraan heeft de beste dorstlesser die je kan bedenken

succes
ma, 03/05/2007 - 11:43 Permalink
Kayleighb

Bedankt voor de snelle reactie. Hij eet erg gevarieerd en gemengd (ik kook zelf voor hem) dus hij zal niet gauw erg veel broccoli e.a groene groentes eten, zo ziet het er naar mijn weten ook niet uit en het betreft vooralsnog alleen de onderste snijtanden. Zou een verkleuring van zoiets niet weg te poetsen zijn en zou dat niet alle tandjes betreffen?

Hij krijgt 1 x per dag een flesje met een paar druppels diksap erin, maar ook regematig alleen water, nu ik weet dat het puur suiker is zal ik het maar laten staan. Bedankt voor de tip :)

Die chromogene bacterie had ik nog niet van gehoord, maar isdds het dan ook mogelijk dat het echt lichtgroene vlekken zijn?

Zodra mijn tandarts er weer is laat ik hem er eventjes naar kijken. Polijsten lijkt hij me veel te jong voor, dat zou hem vermoedelijk een tandarts trauma voor het leven bezorgen.
ma, 03/05/2007 - 11:58 Permalink
mecánico para …

Nee, het hoeft niet op alle tanden te zitten. meestal zit het op plaatsen waar de zogenaamde fysiologische reiniging het minst is. randjes tanden en de gedeeltes van de tanden die je al beschreef.

in het geval van polijsten denk ik dat hij niet zozeer, maar de tandarts er des te meer een trauma aan overhouden zal.
:smt003

en ja, kleuren varieren enorm, van oppervlakkig flets naar intens.
ma, 03/05/2007 - 12:34 Permalink
Kayleighb

Dat is dus het vreemde - vanaf dat zijn eerste tand doorkwam zijn we al aan het poetsen geslagen en ervoor gezorgd alle randjes goed te hebben gedaan incluis de binnenkant. Waarom dike twee tanden wel en die ernaast niet?
ma, 03/05/2007 - 13:11 Permalink
mecánico para …

En zo vroeg de vertwijfelde huizenbezitter............waarom wonen de Tokkies hier en niet daar? Niet alles is met logica te verklaren.
ma, 03/05/2007 - 15:05 Permalink
Kayleighb

Net mijn tandarts gebeld, het hele verhaal uitgelegd en dacht eigenlijk wel dat ik met mijn zoontje lang zou moeten zodat hij de verkleuringen zelf zou kunnen zien en beoordelen - tot mijn grote verbazing hoefde hij hem niet te zien, gaf geen enkele verklaring voor wat het zou kunnen zien en zei alleen iets in de trant van 'niet op letten, gewoon door blijven poetsen'. Weet niet zo heel goed wat ik ermee aan moet, een 'second opinion' bij een tandarts of er inderdaad niet op letten?
di, 03/13/2007 - 09:40 Permalink
Chris888

Weet niet zo heel goed wat ik ermee aan moet, een 'second opinion' bij een tandarts of er inderdaad niet op letten?

Je kunt ook alsnog een echte afspraak bij je eigen tandarts maken. Misschien had de tandarts niet in de gaten dat jij je zorgen maakt of dacht hij dat je een telefonisch consult wilde. Niet iedereen is even doortastend.
di, 03/13/2007 - 19:46 Permalink