Glazuur verdwijnt

Author:
lievevw
Posted:
vr, 09/25/2015 - 04:04
Onze dochter is nu 20 maanden en kampt met verdwijnend glazuur op haar bovenste vier tandjes. Oorspronkelijk waren de tandjes mooi intact en wit. Intussen zijn ze geel/bruin dof. De twee uiterste tanden zijn intussen glazuurloos en bijna volledig afgebrokkeld. De twee middelste staan nog overeind maar het glazuur vermindert zienderogen. We zien ook dat ze deze tanden niet meer gebruikt om te eten wellicht omdat ze overgevoelig zijn. We zijn hiermee in behandeling bij een specialist maar ik heb er geen goed gevoel bij. Op 23 nov wordt ze onder verdoving geopereerd en gaan ze een fluoride beschermlaag op deze tanden plaatsen. Mijn angst is dat de tandjes direct gaan afbrokkelen zodra ze eraan gaan beginnen werken en dan heeft ze niets meer. Bovendien weten ze ook niet wat de oorzaak is. Ze eet quasi suikervrij (zijn we net heel streng op) en krijgt geen medicatie ofzo.

Heeft iemand hiermee ervaring?
Lieneke

Ach wat sneu! Weet je heel zeker dat er zo goed als suikervrij gegeten en gedronken wordt? Is dit ook altijd zo geweest? Ze is niet met een fles in bed geweest? Er is ook meteen na doorbraak met fluoridehoudende tandpasta gepoetst? Je dochter is bij een specialist echt wel in goede handen. Niks doen is ook geen optie....en een fluoridelaag is echt niet ingrijpend.
vr, 09/25/2015 - 07:27 Permalink
lievevw

Als antwoord op door Lieneke

Weet ik heel zeker ja. :) Ze krijgt bog steeds borstvoeding dus van fles is er ook nooit sprake geweest. En laat ons eerlijk zijn: er zijn peuters die véél meer suiker eten en een gaaf gebit hebben. De tandarts weet het zelf ook niet waardoor het komt.

Maar mijn bezorgdheid is dus dat die tandjes direct gaan afbreken als ze daaraan komen. Is dat een terechte vrees?
vr, 09/25/2015 - 09:52 Permalink