Gezocht familietandarts/kindertandarts

Author:
Remoon
Posted:
wo, 07/30/2008 - 14:22
Mijn dochter en ik zijn in behandeling bij de zelfde tandarts. De laatste keren viel het mij op dat mijn tandarts vaak bij beginnende gaatjes of donkere plekjes op haar kiezen zegt dat het nog wel even kan blijven zitten.
Mijn dochter heeft 1 keer per jaar controle en als zij komt is er dus altijd wel wat met haar aan de hand en moet zij gelijk terugkomen voor een gaatje wat de vorige keer is blijven zitten.
Mijn dochter (10) is geen angsthaas, maar ziet er wel steeds meer tegenop om naar de tandarts te gaan.
Ik vraag me eigenlijk af of het normaal is dat er aan plekjes niets gedaan word en daarnaast vraag ik me af of het misschien beter om over te stappen naar een andere tandartspraktijk met een tandarts die wat meer gespecialiseerd is met kinderen in de praktijk. Misschien dat iemand mij kan helpen in mijn keuze.

Als iemand een praktijk weet in de buurt van Slotervaart (amsterdam) die zowel mij als mijn dochter goed kan behandelen hou ik me aanbevolen.

Alvast bedankt voor antwoorden en reakties.
Newtan

Ja, het is normaal dat er aan plekjes niets gedaan wordt. Die zijn dan donkerbruin tot zwart van kleur. Witte plekjes verdienen op z'n minst een fluoride behandeling.

Waar u misschien iets aan heeft is dit: http://www.suikerinfo.nl/nl/consumenten_magazine/gezondheid/artikel.php?id=140

In essentie: minder dan 7 momenten per dag suiker (-houdend) levert minder tandbederf op. Let ook op dingen die je drinkt. Even lezen of er geen suiker in zit.

Hoezo?
Kleine aantastingen die na een jaar ofzo gaatjes worden, zijn ergens door aangetast!
Dan kun je een vriendelijke tandarts opzoeken, maar misschien ook aan de oorzaak werken.

Ik zou in de buurt van Slotervaart niet zo gauw een kindervriendelijke tandarts weten. Vraag eens bij de ACTA tel. 020-518 8380.
vr, 08/01/2008 - 17:44 Permalink