gesealde kies

Author:
Natasha V.
Posted:
di, 12/22/2009 - 21:22
Hallo allemaal,

Bij mijn zoon van 6 jaar heeft onze tandarts zijn onderste blijvende kiezen geseald/gelakt. Vandaag heb ik echter een soort van klein gaatje in 1 van die kiezen gemerkt en het lijkt mij dat het precies in het laagje sealant/lak zit. Kan het kloppen? En zo ja, wat is nu het beste om te doen?

Ik dacht zelf dat het sealen van kiezen geen negatieve kanten heeft maar nu lees ik dat het wel zo is alleen als de kiezen op de goede manier geseald zijn. Ik ben zelf geen tandarts en dus hoe kan ik achterkomen of de kiezen van mijn zoon op de juiste manier zijn gelakt?

Kan het laagje lak wat op de kiezen is aangebracht ook verwijderd worden als het misschien beschadigd raakt? Op welke manier word het dan verwijderd?

Onze tandarts heeft ons verteld dat het laagje lak wel slijt. Maar wat moet dan in dat geval het beste gebeuren: verwijderen en opnieuw lakken of wachten tot het helemaal vanzelf weggaat?

Ik hoop dat iemand antwoord heeft op mijn vragen.
Bij voorbaat bedankt.
mecánico para …

zou een luchtbelletje kunnen zijn. hoort er niet te zitten maar kan wel gebeuren. bij slijten komt het aan de oppervlakte en verkleurt. Ik zou bij de volgende controle vragen of er iets aan gedaan kan worden. luchtbellen en matige aansluitingen aan de kies zijn moeilijk te controleren, vandaar dat je vraag terecht is. Overigens, het is niet "slecht werk" het is een pech dingetje wat iedereen wel eens kan overkomen
di, 12/22/2009 - 21:55 Permalink