Gengigel, dentinox of chamodent?

Author:
Linda mv Hugo
Posted:
za, 10/15/2005 - 15:27
Hallo,

Ik zie het heel vaak voorbij komen op de diverse forums waar ik op kom. Wat te gebruiken bij het doorkomen van tandjes bij je babietje.

Maar wat kan ik nu het beste gebruiken en wat beter niet en waarom niet.
Zo heb ik bijvoorbeeld begrepen dat in dentinox lidocaine zit en veel suiker bevat, niet iets om in de mond van je baby te smeren. Klopt dit, ik kan dit nl. niet echt ergens terugvinden.

Groeten,

Linda (moeder van Hugo 7 maanden oud)
Roxanne

Hoi hoi...

Mag ik vragen waarom je precies dit wilt gebruiken? Om de pijn te verzachten, of om de doorbraak te bevorderen? Of om juist de tandjes tegen cariës te beschermen?

Groetjes Roxanne :smt006
za, 10/15/2005 - 15:48 Permalink
Linda mv Hugo

Persoonlijk heb ik het nog niet nodig gehad, mijn zoontje heeft geen pijn gehad bij het eerste tandje.

Maar veel moeders op de forums waar ik kom, hebben wel kindjes die last hebben van doorkomende tandjes. En als straks de boventanden komen, begrijp ik dat dit pijnlijker is?

Ik zelf geef Hugo nu een koude bijtring of een stuk koude konkommer om op te bijten, vind ie heerlijk!

Kan je de doorbraak dan bevorderen met deze middeltjes?
Om de tandjes tegen caries te beschermen poets ik 1x per dag met peutertandpasta van elmex en een vingertandeborstel.
za, 10/15/2005 - 16:12 Permalink
carabelli

Gengigel is een middel op basis van hyaluronzuur, wat de genezing van wondjes versnelt, het middel zelf verzacht niet de pijn. Het komt van oorsprong uit de kaakchirurgie/implantologie waar het gebruikt wordt om de genezing na een operatie te bespoedigen. In het middel voor het doorbreken van de tandjes is de concentratie hyaluronzuur wel sterk teruggebracht.

Dentinox is een middel met lidocaine, dit verdooft het tandvlees oppervlakkig en zou op die manier de pijn moeten verlichten.
Persoonlijk vind ik dentinox een vreemd goedje, er zitten allerlei toevoegingen in waarvan ik me afvraag wat daar de werking van is, of zou moeten zijn. (behalve de smaak van de lidocaine maskeren). Verder claimt men dat het suikervrij is maar ondertussen staat er vrolijk honing (welke suikers bevat) in het ingredientenlijstje.....(Vloeistof, 10 ml: 4 mg lidocaïne, 3,2 mg polidocanol, 0,3 mg acriflavine, 0,05 mg ethacridine, 0,025 mg guaiazuleen, 150 mg kamilletinctuur en 4 mg mirretinctuur per ml (bevat ook levomenthol en honing)).
Maar vanwege de lidocaine verlicht het wel tijdelijk de gevoeligheid in tegenstelling tot gengigel dat alleen de genezing bespoedigd.

Chamodent is een homeopathisch geneesmiddel, over de werking daarvan valt op farmacologische gronden weinig te zeggen en zul je af moeten gaan op ervaringen van anderen.

Geen van deze middelen kan overigens de doorbraak van tandjes versnellen.

Met vriendelijke groet
zo, 10/16/2005 - 19:08 Permalink
Roxanne

Ik ken het allemaal neit hoor...

Maar is een bijtring niet ook voldoende? dat verdoofd natuurlijk ook aardig..


Groetjes Roxanne :smt006
zo, 10/23/2005 - 11:48 Permalink