Gele vlek melktandje

Author:
Inge1986
Posted:
ma, 04/24/2017 - 20:17
Hallo,

Mijn zoontje is nu 7,5 maand en zijn tweede ondertandje is net doorgebroken. Nu valt het op dat hier een flinke gele vlek op zit en dat de achterkant van het tandje gewoon wit lijkt. Hij heeft geen medicatie gehad (op een enkele keer paracetamol na), is wel bijna altijd verkouden (de huisarts heeft aangegeven dat waarschijnlijk zijn amandelen eruit moeten) en de zwangerschap is vrijwel vlekkeloos verlopen (op de gebruikelijke kwaaltjes op het eind na). Zijn vader en ik hebben beide een sterk, wit gebit. Mijn ouders hebben een slechter gebit maar dat heeft ook met de behandelingen van vroeger te maken (snel tanden trekken).
Ik maak me hier best wel zorgen over, maar omdat hij nog zo jong is lijkt me de tandarts niet zo handig...
Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn en of dit zijn volwassengebit gaat aantasten?

Groetjes!

Edit: hieronder een foto waarop je het een beetje ziet. Het is het linker tandje. Een duidelijkere foto heb ik niet...
Attach
Inge1986

Als antwoord op door Lieneke

Bedankt voor jullie reacties!
Ik ga maar 1x per jaar naar de tandarts, omdat er met mijn gebit zo weinig mankeert en ik ben in februari nog geweest... zit daarom nu te twijfelen of ik in aug/sept nog een keer ga.
Een defect in het glazuur is wel iets waar ik bang voor ben. Het lijkt niet weg te gaan met poetsen...tandsteen kan je niet zomaar weghalen volgens mij of wel? Ik heb het idee dat het er eerder op dan in zit...
do, 04/27/2017 - 17:34 Permalink
Lieneke

Dan maak je een afspraak voor je kindje. Tegenwoordig willen we er steeds sneller bij zijn om preventieve mondzorg op tijd te kunnen geven. Je kunt ook een afspraak maken bij de mondhygiënist in plaats van bij de tandarts hiervoor.
ma, 05/01/2017 - 13:25 Permalink