gele randen bij 11 maanden oude baby

Author:
lindy
Posted:
ma, 04/13/2009 - 20:50
mijn dochter van 11 maanden heeft op haar bovenste 4 voortanden gele randen bovenin tegen het tandvlees aan, de rest van de tand is mooi wit, weet iemand hoe dit kan en wat ik eraan kan doen. Poetsen alleen helpt niet, ik poets elke dag netjes haar tanden, maar wel in een houdgreep, want ze gilt de hele buurt bij elkaar, dus ik denk dat ze wel wat pijn heeft!
mecánico para …

die gele randen kunnen komen vanuit het eten zelf. bijv wortels geven oranje/gele verkleuringen. soms zijn ze makkelijk weg te poetsen, soms niet. wat wel helpt is de borstel met warm water wat zachter te maken en je wijsvinger van de andere hand dan waarmee je poetst even onder d'r lipje te houden. kan zijn dat je namelijk anders het lipbandje wat wegduwt en dat is wat de buurt dan weer wakker houdt.
ma, 04/13/2009 - 22:18 Permalink
lindy

ha ha ha ha!! Wat een oplossingen, ik ga het morgen zeker proberen, maar ben benieuwd of het lukt!! Ze is wel heel wild met haar handjes om de tandeborstel af te pakken en ik weet nog niet of ik die wel vast kan zetten tussen mijn buik en linkerarm, lijkt me behoorlijk lastig, maar zeker het proberen waard!!

bedankt voor de goede tips!
di, 04/14/2009 - 21:49 Permalink
lindy

Lastig he. Mijn dochtertje van net 1 heeft ook periodes dat ze poetsen vreselijk vindt. Heb je al eens geprobeerd om liedjes te zingen tijdens het poetsen? Of om een knuffelbeer te geven wat afleiding geeft?



ik heb al veel van die dingen geprobeerd, voor de spiegel, zei die mijn tanden mocht poetsen, maar dat was niet z'n goed idee, ik had de tandeborstel bijna geheel in mijn keel hangen, ha ha ha!!! en een beertje smijt ze de kamer door als ik maar probeer heel voorzichtig de tandeborstel in haar mond te stoppen!!! Het is een pittig meisje!! Maar bedankt voor het mee denken!!
di, 04/14/2009 - 21:52 Permalink