gekleurde vullingen???

Author:
didi1969
Posted:
di, 05/18/2004 - 12:13
ik les net op een kleuter prikbord dat er nu gekleurde vullingen zijn, een meisje had nu rose vullingen in dr kiezen, ze kon uit wel 10 kleuren kiezen....hebben jullie er wel eens van gehoord, en is dit t zelfde als de grijze en witte vullingen??
weten de tandartsen hier iets van??
Moon

hallo,

Ik weet er niets vanaf, maar l lijkt me iets voor kinderen... k zie mezelf nu nog niet meer met een roze vulling lopen. Misschien voor kinderen die een gaatje hebben in hun melkgebit ????
di, 05/18/2004 - 17:35 Permalink
de digitale tandarts

Voor het melkgebit zijn inderdaad gekleurde vullingen beschikbaar o.a. roze!

Maar witte vulling zelf is ook beschikbaar in tientallen kleuren, bijv. van donkergeel tot bleekwit, zodat de vulling goed kleurt bij de tand/kies.
di, 05/18/2004 - 17:40 Permalink
kindertandarts

Het product " gekleurde vullingen" heet " Twincky star" en is van het merk Voco.

In de praktijk blijkt dat ouders liever voor witte vullingen voor hun kind kiezen. Wanneer je alleen melkkiezen hier mee behandeld is het natuurlijk zo dat deze kiezen na een aantal jaren wisselen en de kleur dus niet voor altijd is.
Een aantal kinderen vinden het geweldig om een gekleurde glitter vulling te mogen uitzoeken. Je kan je voorstellen dat je de behandelbaarheid hier mee verhoogd.
di, 05/18/2004 - 21:59 Permalink
Moon

cool glittervullingen :D Lijkt me lacheh als je in de kroeg staat!!! Whihihi

T lijkt me ook inderdaad dat kinderen het wel helemaal super vinden als ze in hun melkkiesjes hun eigen lievelingskleur vulling kiezen...
(hoewel ik toch maar blijf bij mijn eigen witte vullingen!!!)
Wat ze allemaal wel niet bedenken denk ik dan maar!
di, 05/18/2004 - 22:17 Permalink
minique

Toch merk ik bij mijn kids (die zelf geen vullingen hebben), dat ze het wel erg stoer vinden als een kind uit de klas een roze, blauwe, groene EN een paarse vulling heeft (bij wijze van spreken). Op die manier streeft het naar mijn idee zijn doel toch wel iets voorbij en moet je toch wel even uitleggen aan je eigen kind dat het eigenlijk heel droevig is...

:smt006 Monique
wo, 05/19/2004 - 08:25 Permalink
Moon

Toch merk ik bij mijn kids (die zelf geen vullingen hebben), dat ze het wel erg stoer vinden als een kind uit de klas een roze, blauwe, groene EN een paarse vulling heeft (bij wijze van spreken). Op die manier streeft het naar mijn idee zijn doel toch wel iets voorbij en moet je toch wel even uitleggen aan je eigen kind dat het eigenlijk heel droevig is...

:smt006 Monique


Is het de schuld van het kind dat het vullingen heeft of van de ouder die niet genoeg toezicht houdt op het feit dat er secuur gepoetst wordt, of flesjes ranja mee naar bed geeft als het verdrietig is????
Wat te denken van kinderen met een zwak gebit waar vrij snel gaatjes in komen. Het doel van een vulling is dat een gaatje gestopt word en of het nou groen geel of een paarse vulling is maakt toch niet uit? Het doel wordt bereikt...

Maakt een kind niet genoeg door als een kies geboord wordt??? Dat voelt het kind toch wel even behoorlijk... de kleur van de vulling maakt wat mij betreft dan niet zoveel uit.... Ik denk dat kineren heel goed begrijpen dat vullingen niet goed zijn en dat het niet de bedoeling is, maar als er een gaatje zit die gevuld moet worden... dan zit het er toch al en waarom Zou dat niet gevuld mogen worden met een gekleurde vulling ???
wo, 05/19/2004 - 13:22 Permalink
minique

Neeee, ik zeg niet dat het niet met een gekleurde vulling gevuld mag worden, maar ik wilde ook even de andere kant laten zien. Ik denk dat het voor een kind dat het moet ondergaan wel beter is dat hij/zij 'inspraak' heeft.
Maarrrrrr.... Voor kinderen die dus zelf niets hebben, lijkt het vaak wel heel stoer om van die pimpelpaarse glittervullingen te hebben. Echt wel. Je weet hoe het met veel kinderen gaat: als maar voldoende kinderen 'het' hebben (of dat nou flippo's of Pokémon-kaartjes of gekleurde vullingen zijn), dan val je al gauw buiten de boot als je er niet aan mee doet... En dus heb je als ouder wel even wat uit te leggen als er een aantal klasgenootjes zijn die dus een hele rij met kleurtjes in het gebit hebben en je kids thuiskomen met een verhaal op een toon dat ze dat wel erg stoer vinden.
Dat is dus de andere kant van het verhaal en eerlijk gezegd, vind ik dat dus gewoon een nadeel van de gekleurde vullingen. Maar daarmee zeg ik niet dat het niet zou mogen of zo en ook niet dat het niet ontzettend belabberd is voor het kind dat deze behandeling heeft moeten ondergaan...

Groetjes,
Monique
wo, 05/19/2004 - 13:34 Permalink
Moon

als je het zo bekijkt is het natuurlijk de kant van de ouder die veel heeft uit te leggen. Ik heb zelf geen kinderen, dus kan niet ovger mijn eigen kinderen oordelen.

Ben wel zelf juf en mijn kinderen zijn al helemaal onder de indruk als hun kiezen geseald moeten worden, dus vulingen (gekleurd of niet) zal zeker een grote indruk op kinderen achter laten....
wo, 05/19/2004 - 15:57 Permalink