geen nieuwe tanden

Author:
frankadiana
Posted:
vr, 11/18/2005 - 12:52
Bij mijn zoontje van 11 is geconstateerd, dat onder de onderste 2 melktanden (in het midden)geen aanleg is voor nieuwe. Komt dit vaker voor? Tevens moet hij als hij klaar is met wisselen, gaan beugelen. Wordt dit nu naar elkaar toe gebeugeld? of moeten er implantaten tussen? En hoelang blijven die melktanden staan, want ze komen wel steeds losser te staan.
prondel

Met het niet aangelegd zijn van één of zelfs enkele ondersnijtanden moet je altijd verdacht zijn op meerdere tanden en/of kiezen die er niet zijn. Het is op zo'n moment als dit, bijv. het starten met een beugel, te inventariseren wat je mist en wat je hebt. Dan pas kan je zien of je met schuiven de ruimte kan overbruggen en dus een rijtje aaneengesloten tanden kan hebben. Als die ruimte door wat voor reden te groot is wordt meestal juist ruimte gehouden. Om dan in een later stadium iets "vervangends" te kunnen laten maken door de tandarts. De keus wat er dan komt is ook weer afhankelijk van de plaats in de mond, de grootte van de ruimte, de beschikbaarheid van bot, de conditie van de tanden naast het "gat" en niet in het laatst de eventuele kosten.

Dus, bij de start van de orthodontische behandeling zal meer duidelijk zijn en later is het pas duidelijk wat er meer mogelijk is. Het losser staan van de melktanden is ook wel logisch gezien de toch wat kortere wortel dan een blijvende tand. Hoe lang blijven ze staan? daarvoor moet je iemand met een glazen bol vragen, want dat kan je niet van te voren zeggen. Maar in alle jaren dat ik kinderbekkies zie heb ik me eigenlijk altijd verbaasd over hoe lang ze eigenlijk blijven zitten. En als het nodig is kan je altijd overwegen iets tijdelijks te maken. Zonder tand lopen is soms wel voor korte tijd, maar doorgaans niet voor langere tijd nodig.

Succes met de keuze en laat je niet e veel leiden door 1 optie, only time can and will tell.

Peter
vr, 11/18/2005 - 18:50 Permalink
frankadiana

Dankjewel Prondel voor je duidelijk uitleg. Zal me zeker goed laten adviseren door de orthodontist.

m.vr.gr.

frankadiana
do, 12/01/2005 - 11:46 Permalink