gebroken tand

Author:
marksw
Posted:
vr, 09/05/2003 - 20:24
beste digitale tandarts,

mijn zoon van 2o maanden is gevallen en heeft daarbij zijn voortand beschadigd, er is een hoek uit zijn tand afgebroken.
Is het raadzaam om dit door de tandarts te bekijken en kan de tandarts hier iets mee doen?
natascha31

Als er een bultje boven zijn tand verschijnt, wat duid op een ontsteking is het raadzaam om langs je tandarts te gaan. Als je gewoon kan poetsen bij hem en het dus niet pijn doet kan je het zo laten. Hij is nog maar 20 maanden en dus nog erg klein. De kans van slagen van een behandeling is ook klein. Hij moet dan in de stoel (heeft hij misschien nog nooit gedaan) en dan ook nog meteen een echte behandeling. Buiten het feit dat hij waarschijnlijk niet stil blijft liggen heeft hij na de behandeling misschien meteen angst voor de tandarts omdat hij in de stoel gedwongen is. Gr. Natascha
ma, 09/08/2003 - 16:11 Permalink
kindertandarts

ja, het is zeker raadzaam om met uw verhaal naar een (kinder)tandarts te gaan. We willen namelijk zeker weten dat er geen ontsteking is die het onderliggende volwassen element (grote mensen tand) zou kunnen beschadigen. Daarnaast kan worden bekeken of geen scheuren (fracturen) en scherpe randjes aanwezig zijn. Dus zeker in deze gevallen: naar de tandarts.
zo, 09/14/2003 - 19:11 Permalink