gebit laten opknappen - knarsetanden!

Author:
DJD
Posted:
wo, 04/28/2010 - 21:38
hey,

Ik ben 15 jaar en heb een probleempje.

Omdat ik bang ben voor de tandarts ben ik van mijn 9e tot mijn 14e niet meer naar de tandarts geweest, tot ik vorig jaar in het weekend wel erg veel kiespijn kreeg..
Die maandag na het weekend al mijn moed bij elkaar geraapt en naar de tandarts gegaan.
Daar hebben ze foto's gemaakt en de hele boel bleek ontstoken te zijn, en toen hebben ze die kies er in kleine stukje uitgehaald.
kort daarna bleek er nog een stukje in te zitten, en hebben ze dat stukje eruit gesneden, hechtingen erin en daarna geen pijn gehad.

heel stoer afspraken gemaakt om mijn gebit helemaal op te laten knappen bij de mondhygieniste..
zij heeft alle gaten gevuld, en alles weer netjes schoongemaakt.

daarna ben ik mijn gebit super gaan verzorgen, ga ik om het half jaar terug voor controle en heb ik geen gaten meer gehad.

maar nou mijn probleem;
nadat ik mijn gebit op heb laten knappen, ben ik de hele dag door aan het knarsetanden.
van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat! en soms ook 's nachts.

mijn kaak doet zeer en ik kan me ook niet voorstellen dat het goed is voor mijn tanden :smt009

hoe kom ik hier vanaf, en waarom begin ik precies nu alles netjes is met knarsetanden?
dit heb ik nog nooit gedaan :(
Spiegeltje

Gebruik de zoekfunctie van het forum eens op knarsen of klemmen want er wordt regelmatig over gepost. Het kan inderdaad allerlei klachten veroorzaken. Maar ook directe schade aan het gebit door de grote krachten die langere tijd werken tijdens het knarsen. Er is geen eenvoudige manier om er af te komen. Een zogeheten splint kan wel schade aan tanden en kiezen beperken. Mogelijk dat een gespecialiseerde fysiotherapeut je van de gewoonte af kan helpen. Verder weet ik er ook weinig van, misschien dat iemand anders je verder kan informeren.
wo, 04/28/2010 - 22:15 Permalink
vV

zou kunnen zijn dat de nromale beet en geleiding verstoord is door te hoge/dikke vullingen. dan ga je knarsen om weer terug te komen naar normaal (wat meestal niet lukt). Dus tgerug naar de tandarts (niet een MH!) om ernaar te laten kijken en eventueel te corrigeren. Let wel: niet laten inslijpen door de mH, is echt werk voor de tandarts. en eventueel een splint idd.
ma, 05/31/2010 - 12:00 Permalink