gebids probleemen bij kinderen.

Author:
bi-hek
Posted:
ma, 02/02/2015 - 13:45
Mijn zoon van bijna 7 heeft al een aantal gaatjes gehad. Deze zijn door de tandarts verholpen. Helaas is 1 vulling er uit gegaan en is een ontsteking gekomen waardoor de kies is getrokken. Hier door een extra controle gehad en nu heeft hij weer 6 slechte plekken op advies van de tandarts moet ik hem alleen nog water laten drinken. :-?
Ik wil graag weten, wat kan ik nog meer doen. Ik kan mijn kind niet de hele dag water laten drinken. Is er ook een speciale behandeling om zijn gebid beter te beschermen of ander tips dan geen zoetigheid te eten. Het is en blijft een kind. Die nu hard op weg is om doodsbang voor de tandarts te worden.
vV

Ik kan mijn kind niet de hele dag water laten drinken
waarom niet?
gezien het verhaal is de tandarts tot de conclusie gekomen blijkbaar dat de voeding teveel en te vaak suikers en/of zuren bevat.
Vaak zit dat in drinken. Gewoon water is dan een prima oplossing om het aantal risicomomenten terug te dringen. daarnaast moet dan ook gekeken worden naar andere zoetmomenten natuurlijk.
Als dat structureel en snel teruggedrongen wordt naar wat voor het gebit wel goed is weet het kind heel snel niet meer beter.
Zou wellicht dan toch nog een keer overleggen met de tandarts, want het waarom is blijkbaar niet duidelijk genoeg geweest.
En nee er bestaan geen structureel werkende smeerseltjes waarmee de schade die overmatig suikergebruik toebrengt voorkomen kan worden. Aanpakken bij de bron zelf.
ma, 02/02/2015 - 13:57 Permalink