Gat en ws ontsteking kies bij 3 jarige

Author:
Angel22
Posted:
ma, 03/29/2004 - 07:37
Mijn zoontje van drie heeft een slecht melkgebit. Hoe dit komt weten we niet. Ik poets hem drie keer per dag echt twee minuten per keer, hij drinkt veel water en heeft twee snoepmomenten per dag. Daar kan het dus eigenlijk niet aan liggen.
Nu kwam ik gister erachter dat hij een dikke wang heeft en aan die kant is er ook een kies heel erg aangetast.
Er zit een groot zwart gat en er kwam wat groenig spul uit, hij geeft aan geen pijn te hebben.

Nu wil ik vandaag een afspraak voor hem maken bij de tandarts want ik ben bang dat die kies anders zijn gewone gebit gaat aantasten. De tandarts is bekend met het feit dat ie gaatjes heeft maar die wilde afwachten tot hij last zou krijgen van zijn gaatjes want hij wilde het met zijn eerste bezoek niet meteen een traumatische ervaring maken.

Ik was het hier niet mee eens maar met het beduidende tandarts tekort had ik weinig keus. Mijn tandarts weigerde nl echt de behandeling drie maanden terug.

Nu is mijn vraag wat ik ongeveer kan verwachten en hoe lang mijn kleine jongen last blijft houden van het trekken van een kies.
Ik weet zeker dat er getrokken moet worden omdat de tandarts de vorige keer al zei dat vullen en boren van die kies geen zin ha omdat ie al te ver heen was.

Het is trouwens zijn achterste rechter onderkies en links onder is ook al bezig maar dat is nog geen ontsteking.
Angel22

Nou mijn zoontjes is naar de tandarts geweest en is dus nu een kies armer een een zwaar trauma rijker :sad:

Ik had hem al wat verteld dat hij in de stoel moest gaan liggen en dan ging de tandarts in zijn mondje kijken en dan kreeg hij een prikje en dan ging de tandarts de kies beter maken.
Dat snapte hij allemaal wel redelijk tot het moment dat ie daadwerkelijk in de stoel lag.

Het werd een groot drama, vooral omdat de tandarts dus helemaal niet zei wat hij ging doen!!
Het was meteen nadat ie gekeken had ow die moet eruit en zette meteen de verdovingsspuit in zijn mondje. Volledige paniek dus bij mijn zoontje!!!
Vooral omdat dit pas de tweede keer was dat ie in de stoel zelf zat vond ik dat de tandarts wel iets vriendelijker met hem om had mogen gaan.

Nadat mijn zoontje de prik gehad had wilde hij met man en maht uit de stoel, wat dus niet mocht want de kies moest er ook nog uit. We hebben hem met drie mensen vast moeten houden :sad:
De tandartsassistente lag met haar bovenlichaam boven op hem omadt ie anders niet in bedwang te houden was en ik moest zijn onderkaak open houden zodat de tandarts erbij kon... terwijl de tandarts zelf zijn hoofd ook nog in de houdgreep had zodat die kleine man niet weg kon draaien met zijn hoofd.

Het was zowel voor mijn zoontje als voor mij een vreselijke ervaring en nu moet hij dus nog een keer voor de kies die aan de andere kant zit.
Ik ben nu heel bang dat ik hem met geen mogelijkheid meer naar de tandarts krijg want hij vind de tandarts helemaal niet meer lief... Het is een rotmeneer zei hij.

Hoe kan ik dit nu gaan aanpakken?
wo, 03/31/2004 - 11:10 Permalink
minique

Oh, wat is dit erg! Voor je zoontje EN voor jou! Ik denk dat het moeilijk is om op deze leeftijd zo'n ingreep te doen, maar op deze manier lijkt me toch echt niet nodig!!!
Ik denk dat je er verstandig aan doet om op zoek te gaan naar een t.a. die goed met kinderen kan omgaan, misschien zelfs wel gespecialiseerd is in behandeling van kinderen. Want die zijn er! Zoek eens op 'kindertandarts' op google, wie weet zit er een praktijk redelijk in de buurt bij jou. Je kunt misschien ook een oproepje plaatsen op dit forum om te vragen of iemand een goede kindertandarts weet...

Heel veel sterkte en succes toewenst!

Groetjes,
minique


[ Dit Bericht is bewerkt door: minique op 2004-03-31 11:26 ]
wo, 03/31/2004 - 11:24 Permalink
ratjetoe

ik zit dit berichtje met grote ogen te lezen.
wat erg voor u en uw zoontje.
Heeft die tandarts wel ervaring met kinderen ?
groetjes ratjetoe

[ Dit Bericht is bewerkt door: ratjetoe op 2004-03-31 18:22 ]
wo, 03/31/2004 - 18:21 Permalink
Angel22

Mijn tandarts had me bij heet allereerste bezoek bij hem al duidelijk gemaakt dat hij liever geen kinderen onder de 6 wilde behandelen. Want die doen toch niet wat hij zegt (letterlijke woorden van de tandarts), ik stond daar met open mond van verbazing naar te luisteren want zoiets zeg je toch niet zo?
Maar goed, ik moest nu gewoon heen want mijn zoontje had een dikke wang en ik kon dus niet langer wachten. Inmiddels heb ik van een kennis van me een adres gekregen hier in de buurt die gespecialiseerd is in het behandelen van kinderen en ik ga bellen om te kijken of ik daar een afspraak kan maken.
Bij mijn eigen tandarts gaat mijn zoontje niet meer terug iig.
vr, 04/02/2004 - 12:49 Permalink
Lieneke

WAT EEN EIKEL! pardon...

Ik vind het overigens wel goed dat hij zelf toegeeft dat hij niet goed is in het behandelen van kinderen. Dat is tenminste wel iets....
vr, 04/02/2004 - 13:20 Permalink
minique

Als die t.a. dat nou zelf al inziet, waarom verwijst hij dan niet door naar een collega die WEL met kinderen kan omgaan???? Kleine moeite voor hem; het lijkt mij dat hij toch zo een aantal namen 'uit zijn mouw' moet kunnen schudden en evt. voor je kan regelen dat je daar terecht kunt?

Wel fijn dat je nu een adres hebt van een t.a. gespecialiseerd in kinderen. Hopelijk kunnen jullie daar terecht en worden jullie daar wel netjes behandeld en zal je zoontje minder angstig worden.

Heel veel sterkte in ieder geval.
Groetjes,
minique
vr, 04/02/2004 - 14:11 Permalink
kindertandarts

beste angel22

Een dikke wang betekent meestal dat er een ontsteking actief is. In dat geval MOET er wat gaan gebeuren, het eerste in de ontsteking te stoppen en het tweede is de bron van de ontsteling weg te nemen. Je kunt hier niet mee wachten.
ma, 04/05/2004 - 00:10 Permalink
Angel22


Op 2004-04-05 00:10, schreef kindertandarts:
beste angel22

Een dikke wang betekent meestal dat er een ontsteking actief is. In dat geval MOET er wat gaan gebeuren, het eerste in de ontsteking te stoppen en het tweede is de bron van de ontsteling weg te nemen. Je kunt hier niet mee wachten.

Zoals u verder heeeft kunnen lezen, heb ik hier dus ook niet mee gewacht en is hier ook wat aan gedaan, alleen nu is mijn zoontje zo danig getraumatiseerd dat ik niet eens meer de straat van de tandarts in kan rijden zonder een volledig panisch kind in de auto te hebben.
Dat is heel vervelend aangezien de supermarkt ook in die zelfde straat zit.
Maar ik kan deze week bij die andere kindvriendelijke tandarts mijn zoontje gaan inschrijven en dat doe ik ook meteen maar voor de jongste die nu net een jaar is want mijn kinderen gaan niet meer naar mijn eigen tandarts toe.
ma, 04/05/2004 - 10:17 Permalink
minique

Hoi Angel,

Blij dat je bij een kindvriendelijke t.a. terecht kan!!! Wat erg dat je de straat van de t.a. niet eens meer kunt ingaan, maar dat zal na verloop van tijd wel slijten, denk ik. Ik hoop dat het bij deze kindvriendelijke t.a. beter gaat! Heel veel succes ermee!!!

Groetjes,
minique
ma, 04/05/2004 - 11:33 Permalink