gaatjes

Author:
Kaantje
Posted:
za, 02/19/2005 - 16:17
Hallo, mijn zoontje van 2 en half heeft twee gaatjes.
Eentje tussen zijn voortanden een eentje daarnaast in het tandje, waardoor zijn tandje nu de vorm heeft van een half maantje.
Het is gekomen omdat we doorkregen dat hij zijn tuitbeker tegen zijn tanden aandrukte als hij dronk.
Nu zegt mijn tandarts dat hij daar niets aan doet omdat hij nog te jong is, maar is hij werkelijk te jong om daaraan geholpen te worden?
Want ik zou niet willen dat het verder gaat rotten en dat hij daardoor zijn voortandjes kwijt raakt.

Vriendelijke groet
Karin
de digitale tandarts

Ik hoop dat u de informatie op tandarts.nl over zuigflescaries goed doorleest, om verdere problemen in de toekomst te voorkomen.

Twee en half jaar is inderdaad jong om iemand te behandelen voor caries, maar als het gaatje groo tis, zou het laten zitten ook risico's met zich kunnen meebrengen. Misschien is het verstandig om u te laten verwijzen naar een kindertandarts, zodat hij/zij de situatie nog eens beoordeelt.

Sterkte.
za, 02/19/2005 - 19:37 Permalink
Kaantje

Mijn tandarts vind het niet nodig om hem door te sturen omdat hij er geen pijn aan heeft.
maar mijn oudste zoontje heeft wel een afspraak in maart bij een kindertandars in het ziekenhuis en dan zal ik de kleine gewoon mee nemen en daar vragen als hij misschien even een blik op zijn tandjes kan werpen om zijn mening te geven.
Nog bedankt!

Vriendelijke groet
Karin
ma, 02/21/2005 - 14:39 Permalink
minique

Van een kindertandarts heb ik begrepen dat 4 jaar eigenlijk de grens is: als ze jonger zijn dan dat, zijn ze nog moeilijk te behandelen. Met die opmerking in mijn achterhoofd, kan ik me jouw tandarts wel voorstellen.

Maar het lijkt me een prima plan om de kindertandarts in ieder geval te vragen als je toch met je oudste zoontje moet! Of er ook tijd is dat hij ook in de mond van je jongste kijkt, moet je natuurlijk afwachten!

:smt006 Monique
ma, 02/21/2005 - 15:12 Permalink
Roxanne

Vaak als je een kindje van 2 1/2 behandeld willen ze in het begin heel goed meewerken, maar als je dan bijna klaar bent, hebben ze vaak zo iets van:" mmmh, ik vind het wel genoeg, ik ga lekker spelen" en als je dan met 1 wattenrol, 1 speekselzuiger, en nog meer rommeltjes in een mondje moet gaan zitten werken is het voor hem niet fijn, voor ons niet, en dat de vulling erin komt is ook maar heel klein, want alles moet absoluut droog zijn, en als dat niet zo is, is de kwaliteit onwijs slecht...


Groetjes en succes,
Roxanne
ma, 02/21/2005 - 21:35 Permalink
Kaantje

Ik zie ook dat het gaatje tussen de twee tanden, voortand en daarnaast beide stukjes van de tanden is afgebroken en dat het gaatje bij zijn voortand aan de achter kant tegen zijn tandvlees aan zit, kan dit dan geen kwaad als ik er niks aan laat doen?
Als ik gewoon zie hoe snel dat bij hem gaat, het wit worden, afbrokkelen dan hou ik me hart vast voor wanneer hij dan wel eindelijk behandeld kan worden. Ben harstikke bang dat ze er dan uitgetrokken moeten worden en dat zou zo zonde zijn.
Ik snap er ook helemaal niks van, ik poets 2 x, geef zeg maar 6 drink momenten en vier keer tegelijke tijd eten en smeer zelf tandpasta op de gevoelige plekjes voor het naar bed gaan naar het poetsen. Ik hou me aan alle regeltjes, word er gewoon hopeloos van. Je begint je aardig als ouder een mislukkeling te voelen op dit gebied, helemaal omdat hij nog zo jong is en het jou verantwoordelijkheid is.

groetjes
Karin
di, 02/22/2005 - 15:27 Permalink