gaatje in melktand

Author:
Carla de W
Posted:
zo, 03/14/2004 - 10:26
Mijn dochter had laatst een tand eruit, endaar bleek een gaatje in te zitten. Een heel klein gaatje weliswaar, maar toch wel een gaatje...

Nu vragen wij ons af :
1 MOeten we ons daarover zorgen maken, want een gaatje in een melktand geeft toch aan dat er iets niet goed gaat, we moeten misschien onze gewoonten aanpassen, vaker poetsen minder vaak snoepen.
2 We denken dat het gaatje ontstaan is tussen de tanden in, omdat onze tandarts het gemist heeft bij de controle enkele weken geleden. Zou dat kunnen betekenen dat de aangrenzende tand nog eens gecontroleert moet worden omdat daar misschien ook een gaatje in zit. Dat er iets tussen die tanden is blijven zitten gedurende een tijdje waardoor dat gaatje kwam ?
Lieneke

Het kan zijn dat de tandarts het gemist heeft. Die kans is er.Maar misschien vond de tandarts het zo klein dat hij er geen opmerking over gemaakt heeft.

Maar het is niet zo heel erg zo'n klein gaatje in het melkgebit. Een melktand is veel zwakker dan een blijvende tand. Dus er ontstaat sneller een gaatje. Ik zou er dus niet al te veel zorgen om maken. Als je echt wil weten of je dochter veel kans heeft op gaatjes dan zou je een kweektest kunnen laten doen. Maar als jouw dochter fatsoenlijk haar tanden poetst en jij poetst haar na en ze eet niet meer dan 6 keer op een dag dan moet het toch haast goed gaan.

Meld het anders even aan de tandarts en vraag (neem eventueel de tand mee)of er extra fluoride nodig zou zijn.
ma, 03/15/2004 - 13:29 Permalink
Carla de W

Ik was inderdaad van plan hem morgen te bellen en het te melden, kijken hoe hij zelf reageert.
Wie weet heeft hij wel een advies ook...
ma, 03/15/2004 - 18:50 Permalink