Gaatje in melkgebit kies, trekken?

Author:
wiersmaj
Posted:
ma, 11/20/2006 - 14:42
Sinds zijn 2e jaar gaan wij 2 maal per jaar met onze zoon naar de tandarts.
Hij is nu 5 en laatste keer constateerde de tandarts een gaatje. Volgens hem was het gat te groot om de boren en de kies moest eruit getrokken worden.
Nu is mijn vraag;
-kan er binnen een half jaar zo een diep gat ontstaan dat de kies opgegeven is?
mecánico para …

nee.

De eerste foto's (op 4,5 jaar) laten meestal duidelijk zien dat er iets te zien is. Zonder foto's is een melkkies moeilijk goed te beoordelen als ze tegen elkaar staan. Gaatjes in melkkiezen doen er 2 jaar over om te ontstaan. Als je dan wacht, niet goed kijkt of ze gewoon niet goed in de smiezen had, dan is vaak de vorm van de kies in combinatie met het witte galzuur de schuld dat je het pas laat ziet. heel laat, en dan kukelt de rand in onder druk van eten........en heb je een behoorlijk gat.

Diagnostiek in melkgebitten is lastig en als je er weinig ervaring in hebt zie je veel over het hoofd. Eruit halen is vaak de enige optie omdat de zenuw in een melkkies, eenmaal aangedaan door de caries/onsteking in de kies, niet gewoon en voorspelbaar behandeld kan worden.

Kortom, de kans op een succesvolle behandeling is klein.


En dan ga ik voorbij aan eventuele glazuurafwijkingen en recentelijk gestart zijn met pufjes als Ventolin ivm CARA. want dat vertoebelt het beeld natuurlijk wel.

adios
ma, 11/20/2006 - 16:36 Permalink