Fluorbehandeling slecht voor gezondheid kind?

Author:
jeske88
Posted:
do, 10/04/2007 - 21:50
Hallo,

Vandaag met mijn dochterje van 6 naar de tandarts geweest. Ze is flink aan het wisselen en de tandarts heeft voor het eerst de nieuwe tanden met een watje met fluor behandeld.

Nu herinner ik me dat ik nooit een fluorbehandeling heb gehad, want volgens mijn moeder was dat slecht voor de gezondheid (kankerverwerkkend etc.).

Wat is waarheid en hoe schadelijk is fluor werkelijk? Ik weet dat je het niet in moet slikken en dat het in bijna alle tandenpasta's zit. Mijn dochter Anne poets ook met Aquafresh, sinds een jaar. Ze heeft nog nooit fluorpillen geslikt of zo, want daar heb ik nog nooit iets over gehoord of gelezen.
mecánico para …

fluoride, uit tandpasta en uit lokale applicaties (aanbrengen bij iemand) gaat in een gecontroleerde dosis. het is niet kankerverwekkend en het is goed voor uw dochtes gebit. wat uw moeder allemaal dacht te weten was niet correct. er is een hetze geweest tegen fluoride maar het is gewoon bewezen dat elke dag een beetje dmv tandpasta de tanden enrom versterkt. goeie zaak dus!
vr, 10/05/2007 - 00:00 Permalink
Irfan

Jeske heeft hartstikke gelijk, want FLUOR is inderdaad carcinogeen (kankerverwekkend), daarom is het een goede zaak dat wij tandartsen FLUORIDE (andere stof!!!!!!!!!!) gebruiken....

Een verhaal van een docent, jaren tachtig en een hoogleraar scheikunde vertelt op televisie dat FLUOR erg gevaarlijk is, dus staan volgende ochtend alle moeders en een paar vaders (jaren '80 emancipatie moet nog komen) op de stoep staan bij de tandartsen. Tja we hebben niet allemaal scheikunde gehad op de huishoudschool :smt003
vr, 10/05/2007 - 01:46 Permalink
Spiegeltje

De natriumfluoride die in de meeste fluoridetandpasta's zit is trouwens wel een toxische stof (doodskopgif!). Maar zo als altijd: of werkelijk een toxisch effect opreedt hangt af van de dosis. De hoeveelheden die in de tandheelkunde worden gebruikt hebben echter weinig tot geen schadelijke bijwerkingen en de voordelen voor het gebit zijn aanzienlijk. Toch is de marge weer niet zo groot dat je lukraak fluoride kunt toepassen. Zo is voor peuters sprake van een speciale fluoridetandpasta met minder fluoride dan de tandpoasta voor volwassen. Het is verder niet wenselijk, zonder toestemming van de tandarts of mondhygieniste, om diverse fluoridepreparaten naast elkaar te gebruiken.

Dus fluoride is veilig maar wel met beleid toepassen. Bij poetsen met uitsluitend fluorde tandpasta en niet inslikken bestaat echter geen gevaar voor overdosering. Af en toe inslikken van tandpasta leidt ook niet tot problemen.
vr, 10/05/2007 - 10:36 Permalink