extractie voortand kindje 17 mnd

Author:
Anneslaats
Posted:
za, 07/05/2014 - 15:27
hallo.

mijn zoon is woensdag gevallen en heeft hierbij zijn voortand gebroken.
mijn tandarts heeft obs naar een kindertandarts gestuurd, en die heeft heb behandeld, foto's genaakt en geconstateerd dat hij waarschijnlijk tot op de wortel gebarsten is. Omdat hij nog zo jong is zijn we naar het ziekenhuis doorverwezen om de kaakchirurg deze te laten verwijderen.

die heeft ook nog gekeken en bevestigd dat hij tot de wortel gescheurd is.. zenuw ligt bloot en je kunt tussen de 2 tanddelen door zijn ta dvlees/kaak zien.

ik heb gevraagd of hij echt eruit moest. ivm infectie gevaar en en bloodliggende zenuw adviseerde zij om hem echt te verwijderen, onder narcose

maar ik lees wat tegenstrijdige berichten?? de 2 tanddelen zijn echt geheel los van elkaar, zitten beide nog wel vast in t tandvlees... maar vind t zo zonde. . maarja stuk is hij toch en t belemmerd m best met dingen afbijten omdat het achterste gedeelte echt lost zit
Selah

Hoi,

Wat goed dat je de knoop hebt doorgehakt, zeker omdat je als moeder je kind zo dicht mogelijk bij je wilt houden als het ziek is of pijn heeft.
Bij ons ligt de situatie iets anders, maar mijn zoon(klassiek autist met een verstandelijke beperking) heeft 5 jaar geweigerd zijn tanden te poetsen met als gevolg dat al zijn kiezen verrot waren en hij nauwelijks meer kon eten.
Uiteindelijk is hij onder verdoving geholpen en spoedig herstelt van de extractie.
Hij heeft de eerste weken wat last gehad van het feit dat er nu wat wondjes waren, maar daarna ging het eten helemaal goed en ondanks dat hij 4 jaar zonder echte kiezen rond heeft gelopen heeft hij niets gemist en kon alles eten.
Ik verwacht dat het bij het voortandje van je kleintje sneller hersteld en mogelijk zelfs al na 2-3 dagen "over" is.
Een tand is minder gecompliceerd dan een kiesje.

Blijf je erbij wanneer je kleintje onder narcose gebracht wordt?
Het onder narcose brengen en overgeven kan moeilijk voor je zijn, maar het trekken is met een paar minuten ook gedaan.
Als de narcose intreedt lijkt je kindje een slappe pop die even niet meer zelfstandig beweegt en dat kan een beangstigend gezicht zijn, maar weet dat de artsen en anesthesisten kundig zijn en je kleintje in veilige handen is.
Als je kleintje bijkomt na de korte ingreep mag het lekker op schoot liggen.

Succes!
do, 07/10/2014 - 01:15 Permalink
Anneslaats

hoi! Bedabjt voor je reactie.

jeetje.. dat us ook heftig!

Ik blijf erbij totdat hij slaapt, dan moet ik even weg.. ingrwwp duurde maar 5 min ofzo, en dan ben kk er weer op de uitslaapkamer.. dus allee tijdena het trekken zelf moet ik even weg..

heb er nu al buikpijn van het idee dat ik m over moet dragen, maar komt goed

niet zo zeer voor de ingreeo, maar die narcose.. bleh!
do, 07/10/2014 - 07:58 Permalink