Extra tand?

Author:
Hoofdzaken
Posted:
ma, 07/30/2012 - 11:18
Hallo,

Ik vraag me af of het mogelijk is wat ik denk te zien bij mijn dochter van bijna zeven en heb een beetje advies nodig; Het lijkt erop dat ze een tandje teveel heeft in haar mond.
Ze is natuurlijk druk aan het wisselen op het moment. Ze heeft al keurig vier ondertanden naast elkaar en ook vier boventanden naast elkaar (de linkertand naast de grote voortand is net aan het doorkomen)
Alleen, nu komt er ook al een poosje een klein stukje tand door ongeveer drie mm achter haar rechter voortand. Nu het meer begint te groeien, lijkt het een smaller tandje te worden dan normaal. Ik dacht eerst dat het toch misschien een puntje van een snijtand was, maar het lijkt toch een gewoon plat tandje te zijn. Het heeft de typische ribbeltjes van een volwassen tandje.

We zijn net een maandje geleden voor controle bij de tandarts geweest en toen was er niets te zien, maar nu drukt het tandje toch wel de grote tand een beetje weg en er ontstaat een moeilijk te poetsen gleuf tussen de tanden in. ik geef extra aandacht aan het goed schoonpoetsen. Mijn dochter heeft er verder geen last van.

Moet ik eerder een afspraak gaan maken met de tandarts, of kan ik rustig 5 maanden wachten?

Vriendelijke groet,
J.
Ortholimburg

Het zou idd een surnumeraire of overtollige tand kunnen zijn, komt voor bij minder dan 2% van de bevolking. Om dit met zekerheid te kunnen zeggen moet er eens een radiografie gemaakt worden. in principe kan je daar nog wat mee wachten, behalve als ze er last van zou krijgen of als het ,zoals je aangeeft hygiëneproblemen veroorzaakt .Dan kan je best eerder teruggaan.
ma, 07/30/2012 - 18:25 Permalink
Hoofdzaken

Bedankt voor de snelle reactie!

Als het zo weinig voorkomt, zal het misschien wel iets anders zijn dan een extra tand. Ik hou het in ieder geval in de gaten, zodra ze last krijgt trek ik aan de bel. Het kan dus binnen een half jaar geen kwaad dat haar kaak vergroeid of haar tanden erg scheef gaan staan?

Ik heb nog wel geprobeerd er een foto van te maken, voor de liefhebber :)

Groet, J.
Attach
di, 07/31/2012 - 21:33 Permalink