extra goed schoonhouden met beugel

Author:
Carla de W
Posted:
wo, 11/17/2004 - 18:47
Mijn dochter van 8 jaar heeft een beugel en ze wisselt nog. Maar vandaag had ze een kies in de hand en daar zat een groot gat in.
We poetsen haar goed, ze snoept op 5 momenten per dag, na elke maaltijd en nog eens om 10 uur en om 3 uur, en dus toch is dit niet goed genoeg.
En we maken ons nu extra zorgen omdat ze met die beugel helemaal moeilijk te poetsen is. Het is haar tweede gaatje en allebei zaten ze tussen de tanden in. Maar we kunnen haar niet flossen met die beugel.

Dus zijn er andere tips, zoals spoelen met mondwater ofzo ?
Roxanne

Met mondwater kan je helaas niet tussen de tanden komen...

je hebt wel tandenstokers, ( de kolibri van Oral-b is misschien wel een leuk speeltje, ik heb hem ook, en omdat hij nieuw is, en hij trilt flos en stoker ik nu ook veel vaker, en ze kan hem mee naar school nemen, en showen bij wijze van ;-), het is wel een kleine uitgave ( 6 á 8 euro ) maar hij is wel grappig ), en misschien, een brugnaald met floss??? ik weet niet hoe de tandstand is, maar als ze vrij grote spleten heeft, dan kan ze dat VOORZICHTIG gebruiken....

voor de rest zou ik het ook niet weten... misschien een MH op dit forum die een truckje heeft?

Groetjes Roxanne
wo, 11/17/2004 - 19:31 Permalink
Lieneke

Het is niet gebruikelijk om op die leeftijd al interdentaal te reinigen!
Als de gaatjes in het melkgebit zitten, zou ik me niet te veel ongerust maken. Melktanden zijn nou eenmaal zwakker dan blijvende tanden.
Om de (vaste?) beugel goed schoon te maken bestaan er ragers. Die kan je makkelijk tussen de slotjes brengen.
En sja, soms heb je gewoon pech met het gebit; het ene gebit is zwakker dan het andere.
Ik adviseer dus niet om al op 8-jarige leeftijd met stokers aan de slag te gaan. Misschien dat de tandarts fluoridehapjes kan geven of fluoridetabetjes kan adviseren?
wo, 11/17/2004 - 22:47 Permalink
Carla de W

Het is moeilijk om met een flosdraadje tussen de tanden te komen vanwege de beugel, dus ook met een apparaatje kan dat niet.
Ik zal die spoeling dan wel eens bespreken, misschien dat de orthodontist een goed idee heeft....

Bedankt allebei
do, 11/18/2004 - 15:46 Permalink